A la capital catalana, la restauració ofereix, més que una proposta gastronòmica, una experiència sensorial. I és que a les habilitats culinàries del xef s’afegeix sovint el gust impecable dels interioristes que dissenyen l’espai. El xef posa sabors, textures i formes innovadores al plat del comensal, i l’interiorista dibuixa un paisatge en harmonia amb l’oferta gastronòmica que el submergeix en un altre món i, a vegades, fins i tot, en una època diferent.
Un tàndem explosiu que explica per què aquests locals triomfen entre els millors restaurants de Barcelona. Deixa’t emportar per les muses en aquests espais únics.
Lázaro Rosa-Violán, la firma més sol·licitada
Una de les estrelles de l’interiorisme contemporani és Lázaro Rosa-Violán, que viu entre Barcelona i Nova York. A la capital catalana té interiors tan desmesurats com els dels restaurants Boca Grande o El Nacional, ambdós a tocar del passeig de Gràcia. El Bocagrande per exemple és un multiespai de gastronomia diürna i oci nocturn, que combina diferents ambients i disposa d’un ampli saló privat anomenat The Apartment.
Quintana Partners, rere el Gala i el Carmina
Els restaurants Gala i Carmina són dues propostes ben diferents de l’estudi barceloní Quintana Partners, capitanejat per Benito Escat i Pol Castells: una ambientació teatral exuberant d’ecos dalinians que farà les delícies dels instagramers i una antiga casa de viatges del segle XIX que evoca història i irreverència.
La truiteria Croma By Flash, per Iván Pomés
Iván Pomés, de Llamazares Pomés Arquitectura, va ser l’encarregat de renovar la imatge de la truiteria Flash Flash que, als anys 70, es va convertir en punt de referència del fenomen de la gauge divine. El restaurant ha obert un nou local a la Diagonal, Croma By Flash, que recull la iconografia pop i l’actualitza, en un local que desprèn identitat pròpia.
El Chicago de DPoch Studio
DPoch Studio, fundat per Daniel Poch, ens transporta, amb Belbo Dos Besos, a un club nocturn del Chicago de la llei seca que bé podria ser un cabaret. Ubicat a la cèntrica Rambla Catalunya, el nou espai es projecta com un club d’oci i diversió pels hedonistes de la ciutat, amb una restauració d’accent italià.
Cristina Carulla: el taller del pintor
Al barri de les Tres Torres hi ha el taller d’un pintor on es pot anar a dinar o a sopar. Bé, no és exactament el taller d’un pintor, però bé podria ser-ho. Així ho va emular la interiorista Cristina Carulla quan va dissenyar el restaurant Adobo/Adobar, que es converteix, amb la seva ploma, en un univers creatiu banyat en llum i color.