Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una iniciativa altruista dóna llibres de ciència-ficció a les biblioteques de Barcelona
  • CA

La Fundació Asimov i el Consorci de Biblioteques de Barcelona han plantat la primera pica aquest gener del Projecte Asimov, una iniciativa altruïsta perquè les biblioteques de Barcelona disposin de més llibres de ciència-ficció. Des del passat octubre la fundació ha seleccionat recopilat i entregat un fons d’obres de ficció i divulgació científica que ja pot consultar-se a la biblioteca Montserrat Abelló de Les Corts.

Uns 400 llibres, donats per particulars i editorials, ja es poden consultar i agafar en préstec. Justament aquest 2020 es celebra el centenari del naixement del científic i escriptor nord-americà d’origen rus, Isaac Asimov, autor de centenars de títols, sobretot de divulgació científica i ciència-ficció. La fundació considera que l’equipament de les Corts és “l’entorn ideal tant per allotjar, exposar i mantenir el fons bibliogràfic com per dur a terme activitats complementàries que el facin atractiu i accessible, convertint així aquesta biblioteca pública en símbol i model del conjunt de la iniciativa”. Un cop consolidada, voldrien que “serveixi de model i estímul per a la resta de biblioteques públiques”.

Divendres l’equipament va acollir un petit acte de benvinguda i agraïment, en què es va poder veure ja col·locat i senyalitzat el nou fons. Hi van participar  Neus Montserrat, directora de la biblioteca; Ferran Burguillos, gerent del Consorci: Ángel F. Bueno, del Projecte Fundación Asimov; i Jordi Guillén, conseller del districte. Personatges d’Star Wars i bandes sonores de sèries i pel·lícules de ciència-ficció van completar el vespre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa