Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un hotel de Barcelona, reconegut com un dels millors del món
  • CA

L’hotel Cotton House Barcelona, ubicat a la Gran Via de les Corts Catalanes, 670, ha estat guardonat amb el premi Global Gold List 2022 com un dels millors hotels del món. El barceloní ocupa la vuitena posició, mentre que l’hotel Qasr Al Sarab by Anantara – Abu Dhabi és el guanyador d’aquesta edició. Grootbos Private Nature Reserve-Western Cape, a Sudàfrica ha aconseguit la medalla de plata.

Aquest guardó, que atorga CN Traveler des de fa 26 anys, ha tingut en consideració que l’hotel està dins de les millors inauguracions d’hotels de l’any. Del prestigiós premi se n’han fet ressò Barcelona Turisme i també el Gremi d’Hotels de Barcelona.

I a què deu el seu nom? La finca que ocupa va ser l’antiga seu de la Fundació Tèxtil Cotonera, un edifici emblemàtic del segle XIX d’estil vuitcentista neoclàssic que es va convertir en tot un referent barceloní. Una família de l’alta burgesia catalana va fer l’encàrrec de construir-lo, però a mitjans del segle XX, es va vendre al Gremi de Cotoners, que hi va establir la seva seu social.

​​I és a partir de l’any 2015 que un grup d’empresasris del sector dels hotels decideix restaurar l’edifici per allotjar-hi un hotel. Tot plegat, amb la base de mantenir i recuperar tots els elements originals. D’aquesta manera, s’hi poden observar els elements originals de l’immoble, com l‘escalinata de marbre, parquets delicats i “boiseries” que ornamenten sostres, terres i parets d’algunes de les estances. També es conserva l’escala de cargol construïda el 1957, la característica principal de la qual és que no es recolza al terra inferior, sinó que està suspesa de l’entramat metàl·lic del pis més alt de l’edifici.

I un altre dels encants d’aquest hotel és el seu restaurant Batuar, que ofereix cuina mediterrània. El restaurant també ofereix servei de cafeteria i còctels, i és obert a tothom, sense necessitat d’estar allotjat en alguna de les seves 83 habitacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa