Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup barceloní, l’altre gran triomfador dels premis Grammy Llatins
  • CA

Avui tothom s’ha despertat parlant de Rosalia. Normal. Ha fet història enduent-se quatre Grammy Llatin i sembla entestada a convertir-se en la catalana del moment a escala internacional. Aquesta notícia ha deixat en segon pla una altra també de força important. El quartet barceloní Las Migas s’han emportat el premi a millor àlbum de música flamenca per ‘Libres’.

El grup barceloní, format per Carolina Fernández, Marta Robles, Alicia Grillo i Roser Loscos, ha estat un dels protagonistes de la pregala dels Grammy Llatí. El quartet s’ha endut l’únic gramòfon a què aspiraven gràcies al seu cinquè treball, que ha enamorat al públic iberoamericà.

El fenomen Rosalia no té sostre

Aspirar a tenir l’èxit de la Rosalia són paraules majors. Justament aquests premis van permetre a la cantant de Sant Esteve de Sesrovires donar-se a conèixer internacionalment. Va ser l’any 2019, quan es va endur cinc dels set premis a què aspirava pel seu disc ‘El mal querer’.

Un any més tard, Rosalia es va consolidar amb tres dels quatre Grammy Llatins als quals estava nominada. I dos de molt especial: millor cançó urbana i millor fusió/interpretació urbana per ‘Yo por tí, tú por mi’.

Rosalía, en un moment del seu primer concert al Palau Sant Jordi / AC
Rosalía, en un moment del seu primer concert al Palau Sant Jordi / ACN

Enguany, la cantant catalana ha fregat una gesta històrica. Si hagués aconseguit set dels nou premis als quals aspirava, s’haguria convertit en la cantant amb Grammy Llatins. Ara, només podrà igualar els catorze que té Natalia Lafourcade o els tretze de Shakira, que tampoc són paraules menors.

Els altres grans nominats

Pel que fa a la resta de premis, Cad Banny lidera la llista d’aspirants, seguits per Rauw Alejandro i Jorge Drexler. Després de l’èxit de la pregala d’ahir, aquesta nit s’espera una gran jornada amb les actuacions d’artistes com Christina Aguilera, Rauw Alejandro, Marc Anthony, Elvis Costello, Jorge Drexler, Silvana Estrada, Nicky Jam, Carlos Vives o Sebastián Yatra. D’altra banda, Laura Pausi, Luis Fonis, Anitta i Thalía presentaran la cerimònia, que serà seguida mundialment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa