Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gira europea de The Cure, amb parada a Barcelona
  • CA

Des de l’any 2008 no publica cap nou projecte, però ara la banda britànica de rock The Cure ha anunciat un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona per al 10 de novembre de 2022.

L’esdeveniment forma part de la gira europea que els anglesos començaran a Riga (Letònia) la tardor vinent i finalitzaran a Londres el desembre.

The Cure va néixer durant la dècada de 1970, l’any 1976. En els seus orígens, es va anomenar Easy Cure per un breu període, i ja figurava a les seves files un dels seus tres fundadors i futur líder, Robert Smith, com a guitarra solista. El grup va aconseguir la cota més alta del seu èxit comercial entre finals de la dècada dels vuitanta i la primera meitat de la dècada dels noranta.

Durant la seva extensa carrera, The Cure ha tingut múltiples canvis en la seva formació, sent la seva alineació més popular la integrada entre 1986 i 1989 pel vocalista Robert Smith, el baixista Simon Gallup, el guitarrista Porl Thompson, el baterista Boris Williams i els teclistes Roger O’Donnell i Laurence Tolhurst, dels quals actualment romanen Smith, Gallup i O’Donnell, al costat de Jason Cooper a la bateria i Reeves Gabrels com a guitarra solista.

L’aparença característica d’Smith, sovint vestit de negre i maquillat amb un efecte borronejat de llapis de llavis, sumada a lletres introspectives i existencials, han fet que la banda fos associada generalment amb el rock gòtic.

El 1994 i el 2001 la banda va ser nominada als premis Grammy en la categoria de millor disc de música alternativa. de març de 2019, The Cure va ingressar al Saló de la Fama del Rock and Roll.

Entre les formacions que van sorgir influenciades pel llegat de The Cure, es pot fer una llarga llista de grups de rock alternatiu i indie encapçalada per la novaiorquesa Interpol, banda post-punk revival l’exbaixista de la qual, Carlos Dengler, és un declarat fanàtic de Simon Gallup a la manera de tocar el baix. A més, Paul Banks, líder i compositor, ha manifestat haver estat influenciat per The Cure i per la figura d’Smith des d’una edat primerenca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa