Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les curioses fotos de la reina Elisabet II a Barcelona
  • CA

La mort de la reina Elisabet II d’Anglaterra aquest dimecres ha generat un allau de reaccions a tot el món. Coincidint amb aquesta notícia, l’Arxiu Municipal de Barcelona ha tret la pols a les fotografies que conservar de la visita que la monarca va fer el 21 d’octubre de 1988 a l’Ajuntament, el Museu Picasso i les obres de l’Estadi Olímpic, que es preparaven per a la cita del 1992.

En aquesta visita, Elisabet II va estar acompanyada per l’aleshores alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall; el president de la Generalitat d’aquell temps, Jordi Pujol, i els reis del Regne d’Espanya, Joan Carles i Sofia de Borbó.

La visita d’Elisabet II a l’Ajuntament de Barcelona

Les fotos recuperades per l’arxiu mostren la reina Elisabet II amb un abric i barret de color rosa, arribant a les portes del consistori, a la plaça de Sant Jaume, on és reverenciada per Maragall i la seva esposa, Diana Garrigosa. Una imatge també mostra l’acte que es va fer al Saló de Cent.

Elisabet II amb Jordi Pujol, Maragall i el rei Joan Carles / Arxiu Històric Municipal de Barcelona

En un altre grup d’imatges, es veu Elisabet II mirant les maquetes de l’Estadi Olímpic, escena on també s’hi veu el sue marit. A la imatge, hi apareix Jordi Pujol i el rei Joan Carles, que com la reina d’Anglaterra, porta ulleres de sol. Les altres imatges mostren la reina visitant el Museu Picasso.

La mort Elisabet II d’Anglaterra es va anunciar oficialment aquest dijous poc després de dos quarts de vuit del vespre, després d’hores de confusió i notícies sobre l’empitjorament dràstic de la seva salut. Mitjans de tot el món estaven pendents de la seva evolució des que l’equip mèdic de la casa reial britànica hagi anunciat que estan “preocupats” per ella i que necessita estar sota supervisió mèdica. La família més propera ha començat a traslladar-se fins a Balmoral ràpidament, el castell d’Escòcia en què ha volgut viure els seus últims dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa