Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La foto de Barcelona que s’ha colat al TOP 10 del concurs Europhotometeo

Barcelona és reconeguda arreu. Si el diari The Telegraph la reconeixia fa uns dies com la millor ciutat del món, els seus paisatges també són reconeguts en concursos internacionals de fotografia. En aquest cas, ha estat el fotògraf Lluís Salvà qui ha aconseguit posar la ciutat al TOP 10 del concurs de fotografia de fenòmens meteorològics, Europhotometeo. La seva imatge ha estat premiada amb el setè lloc, i torna a demostrar que Barcelona és bonica plogui, nevi o faci sol!

Amb el títol Connection, la imatge està entre les més boniques que retraten fenòmens admosfèrics.

La foto de Lluís Salvà que ha quedat en setena posició EUROPHOTOMETEO

L’autor de la fotografia, Lluís Salvà, va aconseguir capturar la tempesta que va fuetejar Barcelona el 4 de novembre del 2021. La ubicació? El turó de la Rovira. I s’observa un dels edificis més incònics del a ciutat, la Torre Glòries, abans Torre Agbar. També a Catalunya es va fer la imatge que ocupa el segon lloc de la classificació. Es tracta d’una posta de sol de Manlleu que data del 29 de desembre de 2021. Retratada per la fotògrafa Carme Molist Vidal, hi destaquen les formes dels núvols i la intensitat de les tonalitats de taronja.

Va ser superada únicament per la imatge d’un cumulonimbus capillatus incus presa a Santa Maria del Camp Rus, a Conca., del fotògraf, José Antonio Quirantes Calvo. La resta del rànquing té fotografies d’altres països del món, entre els quals Romania, els Estats Units i la República Txeca.

L’esdeveniment va sorgir el 2009 com a proposta de la Societat Espanyola de Meteorologia i és organitzat actualment per la Societat Europea de Meteorologia. Són els presidents de les societats que la componen i els membres del consell els que integren el jurat d’experts que valora i puntua les fotografies.

Nou comentari

Comparteix