Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un forn de barri de Barcelona fa el segon millor pa del món
  • CA

Un petit forn de pa de barri de Barcelona s’ha proclamat subcampió del món al Mundial de Pa celebrat aquesta setmana a Nantes (França). El centenari Forn Elias del barri del Camp de l’Arpa del Clot era l’únic establiment català que participava en aquesta prestigiosa i exigent competició organitzada per l’associació francesa Ambassadeurs du Pain.

L’equip, format per Enric Badia –besnét del primer Elias que va regentar el forn–, l’ajudant Marta San José i l’entrenador Yohan Ferrant, han estat entrenant durant mesos a la Baking School Barcelona de Sabadell per competir al certamen, que es considera l’elit mundial dels forners.

Amb l’ajuda de Ferrant, director de l’escola i que coneix bé la competició perquè va quedar tercer amb França a l’edició anterior, s’han alçat amb la segona posició del Mundial de Pa, conegut per la seva exigència, ja que obliga els participants a dominar un gran ventall de tècniques d’elaboració de pa i avalua tant el gust com la presentació final de cada producte.

Forn centenari

El Forn Elias va complir un segle de vida el 2017. Segons va explicar El Periódico en un reportatge per celebrar l’efemèride, el primer Jaume Elias va néixer en un estable d’Horta. Com que no tenia opcions d’heretar el negoci familiar perquè no era el primogènit, va decidir estudiar per ser forner al barri xino. El 1917 va comprar un forn que estava en traspàs, però poc després l’arribada de la grip espanyola va posar a prova la resistència del negoci, que es va fer un nom al barri fiant el pa als veïns que ho havien perdut tot.

El seu fill Jaume, que tampoc havia d’heretar el negoci perquè era el germà petit, va acabar regentant l’obrador perquè el germà era al·lèrgic a la farina i la resta de germans ja s’havia buscat la vida en una altra banda. Després el forn va passar a mans de l’Anna i el relleu generacional està garantit amb l’Enric, primer de la seva promoció al màster de la Baking School Barcelona del 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa