Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fira mexicana més gran d’Europa torna a Barcelona

La festa del Grito de Mèxic, que commemora la independència de Mèxic es torna a celebrar al Poble Espanyol, i ja són 13 edicions (excepte en pandèmia). Aquesta celebració, organitzada per la comunitat mexicana, amb el suport de les institucions públiques i el Consolat de Mèxic a Barcelona, ja té una tradició a la ciutat, des de finals del segle XX, i una gran acceptació entre el públic local. Serà divendres i dissabte, 16 i 17 de setembre.

Segons el president de MEXCAT, César Cárdenas, “el marc del Poble Espanyol fa que els mexicans se sentin com en un Poble Màgic mexicà, com si fossin al Sòcol de qualsevol ciutat mexicana”. Per això, un conjunt d’una trentena d’estands, entre gastronomia mexicana – dels tacs al pastor fins al ceviche, passant per mil i un platets -, artesania portada expressament de Mèxic, activitats infantils, maquillatge de catrina, pinyates, tasts de tequila i mescal amb experts d’aquesta beguda ancestral, i més d’un centenar d’artistes en escena encarreguen que la comunitat mexicana, i el públic internacional que la visita, s’asseuen a Mèxic durant dos dies.

Festa per a tota la família

Cárdenas apunta que “és una festa familiar durant tota la jornada, i que vol també ser un pont de trobada entre Mèxic i Barcelona”. Durant els dos dies, pinyates, tallers infantils, un ritual prehispànic, i com a novetat una cercavila pel poble Espanyol amb els personatges de Coco, i un campus de Lluitadors. Tot això per animar les famílies que hi assisteixin. Des del migdia fins a la nit, actuacions a l’escenari. I també com a novetat, un punt violeta – arc de Sant Martí, per donar suport a possibles casos d’abús, dels quals, fins ara, no hi ha constància.

Entre els plats forts hi ha, també, el mariachi, els dos dies, a la tarda. I també la Lluita lliure, un espectacle amb lluitadors i lluitadores que han arribat de Mèxic i d’altres països, i que competiran al ring que s’instal·la dissabte a la tarda a la plaça, en un espectacle mitjà de broma mitjà de veritat, que combina xou wrestling.

Diumenge a la tarda, però, és quan la comunitat mexicana viu El Grito, la declamació que va fer el cura Miguel Hidalgo el 1810 des del poble de Dolores, i que va marcar l’inici de la independència del país. El diumenge serà la Cònsol de Mèxic a Barcelona qui ho donarà, tocant la campana i brandant la bandera mexicana, en un dels moments més emotius del cap de setmana, seguit del concert de Mariachis i de la cantant Alondra, un mite musical a Mèxic als anys 80.

Les entrades es poden comprar a la taquilla del Poble Espanyol o de forma anticipada aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa