Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fira de Santa Llúcia, música electrònica i fotoperiodisme: 10 plans per al cap de setmana
  • CA

Catalunya, un poble que s’autogestiona: exposició

L’autogestió i la cooperació social són trets distintius de la societat catalana. Ara, una exposició gratuïta ofereix una retrospectiva que mira els moments històrics en què Catalunya ha optat organitzar-se de forma cooperada

L’exposició tracta del cooperativisme a Catalunya. | Museu d’Història de Catalunya

També posa el focus en el present: en la creixent importància de l’economia social i solidària. L’exposició està acompanyada de la projecció de documentals i taules rodones.

On: Museu d’Història de Catalunya

Quan: dissabte i diumenge

Arriba la Fira per excel·lència: Santa Llúcia

La fira ocupa l’avinguda de la Catedral. | Fira de Santa Llúcia

Aquest cap de setmana serà el primer en què es podrà passejar per la Fira de Santa Llúcia, que ja fa 232 anys que es munta a l’avinguda de la Catedral. El dissabte començarà amb activitats del Tió gegant.

On: avinguda de la Catedral

Quan: dissabte i diumenge

La festa dels videojocs: Barcelona Games World

Els esports electrònics són protagonistes. | Barcelona Games World

Els videojocs colonitzaran aquest cap de setmana el pavelló 2 de Fira de Barcelona en motiu de la Barcelona Games World. La tercera edició d’aquestes jornades tindrà com a protagonista el mobile gaming: els videojocs al mòbil. Els esports electrònics hi seran també presents.

On: Fira de Barcelona

Quan: dissabte i diumenge

El Sant Jordi del Nadal: mercat de llibres a la Damm

El Sant Jordi del Nadal. | Mercat de Nadal del Llibre

L’esperit nadalenc i els llibres es fusionen per donar lloc al Sant Jordi del Nadal. L’Antiga Fàbrica Damm rebrà autors com Martí Gironell, Enric Calpena i Gemma Lienas i activitats infantils com els contacontes. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat i cal demanar invitacions.

On: Antiga Fàbrica Damm

Quan: dissabte d’11h a 21h

Trencar tabús amb el cinema: Festival Inclús

Edició de l’any passat. | Festival Inclús

La pel·lícula Campeones, candidata als Oscar, obrirà la sisena edició del Festival Inclús. La projecció de les 15 produccions de la selecció oficial anirà acompanyada de conferències i tallers infantils. El festival aspira a parlar de temes que, sovint, són tabú i es troben als marges de la societat.

On: Cosmocaixa

Quan: dissabte i diumenge

Gimcana literària: recorregut per racons literaris de Barcelona

Literapolisbcn

Fomentar la lectura i el descobriment de Barcelona. Això és el que pretén l’aplicació Literapolisbcn, que proposa gimcanes literàries en què s’han de seguir punts de la ciutat que apareixen a novel·les. En una activitat apte per totes les edats, els jugadors seguiran les passes de Pepe Carvalho, el personatge de Manuel Vázquez Montalbán, o els escenaris de Marina, de Carlos Ruiz Zafón.

On: diversos espais

Quan: dissabte i diumenge

El Poble Espanyol electrònic: Hivernacle Pop Up Club

La festa es desenvolupa a un espai que emula un hivernacle. | Poble Espanyol

Els amants de l’electrònica estan d’enhorabona aquest cap de setmana amb l’arribada de la penúltima festa d’Hivernacle Pop Up Club. Es tracta d’una festa que es fa en un recinte que simula un hivernacle en què diversos DJs posen música a la nit dels amants de la festa.

On: Poble Espanyol

Quan: dissabte

La guerra a través dels fotoperiodistes: exposició al Palau Robert

Fotografia de l’exposició. | Palau Robert

 

Reflexionar sobre la guerra i els seus efectes. Aquest és l’objectiu de l’exposició gratuïta del Palau Robert en què 40 fotoperiodistes mostren les seves peces al voltant de la guerra. Els desastres naturals també reben l’atenció de l’exposició, que pretén homenatjar la feina dels fotoperiodistes que es juguen la vida per fer la seva feina.

On: Palau Robert

Quan: dissabte i diumenge

El Museu Marítim insòlit: exposició

Exposició d’objectes insòlits. | Museu Marítim

Un fragment d’un arbre sagrat dels indígenes que lluitaven contra els espanyols colonitzadors, vaixells en miniatura i un peix volador dissecat. Aquestes peces es poden veure juntament amb altres objectes insòlits al Museu Marítim en una exposició gratuïta.

On: Museu Marítim

Quan: dissabte i diumenge

Tobogans entre escultures: activitat familiar

La zona de joc infantil del Jardí Escultòric. | Poble Espanyol

El Poble Espanyol s’obre a les famílies perquè els més petits gaudeixin de les escultures del Jardí Escultòric. Les 36 obres de 27 artistes rodejaran les famílies que decideixin passar el dia als tobogans del Poble Espanyol.

On: Poble Espanyol

Quan: dissabte i diumenge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa