Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Final feliç per al CN Barcelona després d’una eliminació polèmica a l’Euro Cup
  • CA

El Club Natació Barcelona va ser diumenge víctima d’una polèmica que va deixar l’equip fora de l’Euro Cup, la segona competició europea més important de waterpolo. Diumenge es van disputar a les piscines del club barceloní els últims dos partits de la fase de grups, en què el Barcelona s’ho jugava tot contra el Panionos, un equip grec. Abans, però, jugaven el Zugló hongarès i el Tourcoing francès, del mateix grup. Aquest partit va ser l’origen de la polèmica.

L’enfrontament va acabar amb victòria per als hongaresos, que permetia al Barcelona dependre de sí mateix per passar a vuitens de final. El club de la capital catalana no va fallar i va guanyar amb comoditat, però a mig partit la situació es va complicar. Els jugadors del CN Barcelona es van assabentar que el Tourcoing francès, que havia perdut contra el Zugló hongarès, havia presentat una reclamació perquè l’equip d’Hongria havia vulnerat una norma.

Al waterpolo els números 1 i 13 de la convocatòria han de ser porters obligatòriament. Els hongaresos, però, van fer jugar el número 13, que no era porter, com a jugador, cosa que està prohibida. Els àrbitres no ho van saber fins que l’equip francès es va queixar, un cop acabat el partit.

Així, els àrbitres van decidir que el partit s’havia de repetir, en una decisió insòlita que va enervar els jugadors del CN Barcelona, que ja s’havien assegurat la classificació guanyant el seu partit contra els grecs. El segon matx entre hongaresos i francesos també va ser motiu d’escàndol. Amb un empat a 12 gols o més, els dos equips quedaven classificats i deixaven fora dels vuitens el Barça. En un partit molt polèmic, el segon enfrontament entre el Tourcoing i el Zugló va acabar amb empat a 15.

Va ser llavors quan els membres del CN Barcelona es van dirigir al delegat de la Lliga Europea de Natació (LEN), que organitza l’Euro Cup, per recriminar-li la decisió de repetir el partit en un moment de tensió màxima, segons van captar les càmeres de Betevé.

Finalment el cas va arribar ahir a la nit el jurat d’apel·lacions de la LEN, que va donar la raó al Barcelona i va eliminar l’equip hongarès per alineació indeguda, cosa que ha permès la classificació del conjunt barceloní i del francès als vuitens i un final feliç a la polèmica.

La Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat han felicitat l’equip barceloní per la resolució del conflicte i per la classificació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa