Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les festes de la Mercè recuperen els castells
agraph -->

El Procicat ha aprovat aquest dimarts el protocol per a les festes majors d’aquest mes i permetrà que la Mercè recuperi els tradicionals castells. Segons el document elaborat pel departament de Cultura, treballat en col·laboració amb les colles castelleres de tot el país, autoritza els castells amb un màxim de 160 persones, que hauran de dur mascareta tota l’estona, i s’hauran d’aixecar en un màxim de 15 minuts.

Les colles hauran d’establir protocols d’entrada i sortida i garantir que tots els castellers tenen la pauta completa de vacunació o una PCR negativa de les 48 hores anteriors. En canvi, els menors de 12 anys hauran de fer-se un test d’antígens. Aquesta llum verda suposa un canvi radical per als castellers, que durant tota la pandèmia han tingut l’activitat molt limitada perquè requereixen la coordinació de moltes persones que no poden garantir la distància de seguretat. 

La plaça Sant Jaume estava plena de gom a gom per veure els castells / Jordi Play

“Aquest pla està pensat perquè tots els castellers puguin fer la desescalada“, ha assegurat la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya. Segons el departament, es tracta de començar la represa de l’activitat “amb aquests nous canvis” i anar introduint millores sempre que “la situació ho permeti”. De moment les colles podran tenir 160 integrants, amb un màxim de 25 grallers, i hauran de ser associats de la colla.

El Procicat ha prohibit que els membres de les diferents colles interaccionin entre ells ni amb el públic, que haurà d’estar en una zona perimetrada i separada. Pel que fa a les mesures sanitàries, la Generalitat dictarà resolucions per establir l’aforament de públic permès i les condicions concretes, que es determinaran conjuntament amb la resta d’espectacles culturals a l’aire lliure. El nou pla entrarà en vigor aquesta mateixa setmana, quan els consellers de Salut i Interior signin el document aprovat pel Comitè Tècnic del Procicat aquest dimarts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa