Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una Mercè desbordant de cultura i entreteniment per a tota la ciutat
  • CA

Música, teatre al carrer, dansa, circ, tradicions… La Mercè, la gran festa popular de Barcelona, és un festival de festivals, un motor de creativitat que transforma la ciutat des d’aquest dijous fins al proper diumenge en un escenari desbordant d’imaginació, art i entreteniment. Després de l’edició marcada per les restriccions per la Covid-19 de l’any passat, la festa recupera bona part de la normalitat enguany, amb una oferta àmplia i diversa que exemplifica els valors de Barcelona com a ciutat oberta i cruïlla de cultures des que l’Ajuntament va instaurar la Festa Major coincidint amb la Mercè, ara fa 150 anys.

A més, totes les propostes -des de les més populars fins a les més exigents i minoritàries- són gratuïtes. Es programen més d’un centenar de concerts que es repartiran 12 escenaris arreu de la ciutat, amb ubicacions fins ara gens habitual en la festa, com la plataforma marina del Fòrum, i d’altres d’emblemàtics, com el Moll de la Fusta, tots ells amb aforament limitat per contenir la proliferació de la Covid-19. Hidrogenesse, Judit Neddermann, Joana Serrat i Oques Grasses, entre molts d’altres, figuren al cartell de la Mercè 2021. A causa de les recomanacions sanitàries davant la Covid-19, cal reservar amb antel·lació per poder assistir a les actuacions.

El circ és la primera vegada que arriba per la Mercè a Ciutat Meridiana / Jordi Play
Espectacle de circ durant la Festa Major de la Mercè de 2020 / Jordi Play

La cultura popular també serà protagonista i es desplegarà de forma generosa als diferents districtes durant els quatre dies de celebracions: seguicis de gegants i capgrossos, colles de foc, danses… El plat fort serà, de nou, la jornada castellera, on les colles de la ciutat tornaran a exhibir-se després d’un llarg parèntesi forçat per la pandèmia. Adaptada a les limitacions imposades per la Covid, els castellers actuaran aquest cop al passeig de Gràcia, a un tram entre els carrers Diputació i Rosselló, on totes les colles de la ciutat aixecaran pilars al migdia d’aquest divendres. La mateixa ubicació es convertirà al llarg del 24 de setembre en punt de retrobada de la ciutadania amb els grups de cultura popular de Barcelona, amb grallers, falcons i exhibició de gegants, bèsties i tota la fauna tradicional de la Festa Major. El correfoc clourà la jornada a passeig de Gràcia.

També companyies nacionals i internacionals pendran els carrers i els parcs amb espectacles de dansa, teatre i circ. Seran presents a molts barris, disseminats per la ciutat per evitar massificacions. I el colofó, un cop més, serà el piromusical. Igual que es va fer per primer cop l’any passat, l’espectacle de música i pirotècnia s’expandirà al llarg de la ciutat, amb castells de foc i llum a diferents indrets perquè tots els veïns en puguin gaudir des de casa seva.

La majoria d’actes són en horari diürn. El gruix de les activitats es programa entre les 11.00 i les 00.00 hores, en espais d’aforament limitat i controlat a causa dels requeriments sanitaris per la Covid-19, amb reserva prèvia per accedir-hi. A www.barcelona.cat/lamerce es pot consultar el programa complet de la Festa Major de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa