Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Inauguren una exposició que posa cara a les xifres de la guerra d’Ucraïna
  • CA

L’Espai Fontana (districte de Gràcia) acollirà l’exposició ‘Refugiats i Ucraïna: conflicte i racisme des de l’ull del periodista freelance’, que presentaran el pròxim 1 de desembre el fotoperiodista David Melero i la periodista Laura Luque, juntament amb altres professionals del sector. La inauguració serà a les 18.30 hores i l’exposició es podrà veure fins al pròxim 18 de desembre.

Les fotografies que es podran veure en aquesta mostra són dels fotoperiodistes freelance David Melero, Marc Sanye, Alfons Cabrera i Pau de la Calle. Els objectius que hi ha darrere aquestes imatges són mostrar el difícil dia a dia de les persones que han de viure una guerra i també aconseguir el que no sempre fan els mitjans de comunicació i els governs d’arreu del món: posar cara a les xifres de la guerra. Per tal de recordar que el problema dels refugiats no és d’ara i que abans dels refugiats ucraïnesos hi ha hagut molts altres, l’exposició també comptarà amb fotografies d’altres zones en conflicte o d’acollida de refugiats, com Lesbos o Líbia.

Durant la xerrada es reflexionarà sobre la cobertura mediàtica del conflicte

En l’acte d’inauguració, a més, es farà una xerrada que conduirà la periodista Irene Vilà i que comptarà amb la participació del politòleg Daniel Vázquez i la fotoperiodista Lorena Sopena. Entre altres temes, parlaran de l’atac de Rússia a Ucraïna, de la cobertura mediàtica del conflicte i com s’ha diferenciat de la d’altres guerres i de la dificultat de cobrir conflictes per als periodistes freelance, exposats a situacions molt precàries.

Des que la guerra d’Ucraïna va esclatar, s’han produït a Barcelona diverses manifestacions en contra, com la que van protagonitzar 800 persones el passat mes de març a plaça Catalunya. Totes elles es van unir sota un mateix clam: “No a la guerra”. Una altra protesta va ser la que van liderar 300 persones el passat abril, on es van sentir consignes com “Ni Putin, ni OTAN, deixeu-nos en pau”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa