Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Les escultures de Jaume Plensa escalen La Pedrera

“L’escenari és magnífic … em fa molta il·lusió fer un homenantge a Gaudí. Soc de Barcelona, he donat moltes voltes i ara he tornat a retrobar-me amb la ciutat, i és molt bonic que sigui amb La Pedrera. L’exposició serà molt interessant perquè és un recull molt ampli de la meva obra”. Són paraules de l’escultor Jaume Plensa aquest dissabte, quan ha començat el muntatge de les peces de gran format -vegeu vídeo- de la nova exposició de la Fundació Catalunya La Pedrera, Jaume Plensa. Poesia del silenci.

L’obra que s’ha instal·lat avui, Silent Músic IV és un gran escultura d’acer corten de tres metres d’alçada i 204 quilos de pes, i el muntatge ha estat supervisat pel propi Plensa. Aquesta primera part del muntatge consta de vuit peces de gran format que dialogaran amb l’edifici de Gaudí, i que se situaran al terrat, a les golfes, als dos patis i al carrer, davant de La Pedrera. Aquestes grans peces formaran part de l’exposició, que comptarà amb un ampli recorregut a la sala d’exposicions interior.

Fins al 31 de juliol a la Pedrera

La mostra obrirà portes el proper 31 de març i es podrà veure fins al 23 de juliol a La Pedrera-Casa Milà. L’exposició inclou la producció de Plensa des de 1990 fins l’actualitat i destaca diversos aspectes clau en la seva obra com a escultor. S’articula entorn a les relacions entre l’univers creatiu de l’artista i la lletra com a element constitutiu de la seva obra. En aquest sentit, la relació de Plensa amb la literatura, en especial amb la poesia, és el fil conductor de la mostra, en la qual també apareixeran altres temàtiques recurrents en la seva trajectòria, com ara el silenci, el somni, el desig, la música i la família.

L’exposició mostrarà també un Plensa més desconegut, íntim i conceptual, amb tot un seguit de peces de petit format realitzades als anys noranta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El comptable a febrer 19, 2023 | 05:46
    El comptable febrer 19, 2023 | 05:46
    Qui collons es aquest avi que li fan tanta publicitat i el retribuiexen tant per tant poc?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa