Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’exposició de Crims, un èxit de participació que amaga un petit ‘fracàs’
  • CA

El passat octubre una exposició del programa de TV3 Crims, que està al Palau Robert, va generar molta expectativa entre els espectadors del programa televisiu. I les dades així corroboren el seu èxit. Més de 100.000 persones han visitat l’exposició, que s’inspira en casos reals explicats a la sèrie i que ofereix una “experiència immersiva” gràcies a un joc de QRs semblant a un escape room.

Ara bé, menys d’1 de cada 4 visitants ha optat per endinsar-se en aquesta modalitat participativa. Segons recull la Generalitat de Catalunya en una nota, unes 23.600 persones han optat per fotografiar el QR i seguir les indicacions del joc, un dels principals reclams de l’exposició. Així, gran part del públic ha prioritzat, fins ara, veure el rerefons dels crims explicats a la petita pantalla, deixant de banda les indicacions del QR. És cert, alhora, que alguns grups opten per fer el joc de forma conjunta, un fet que podria explicar també aquesta diferència.

Durant el seu inici, l’ideòleg de Crims, Carles Porta, explicava que l’exposició era “una mostra en què és tan important el que veus com el que toques”. I seguir les indicacions del QR es presenta com quelcom imprescindible per desencallar la gran incògnita de l’exposició: la sala oculta. En tot cas, res no eclipsa l’èxit de l’exposició. I és que entrant al detall de les dades, la mostra no ha baixat dels 400 visitants diaris i assoleix una mitjana de 1.084 persones per dia. Unes xifres que certifiquen l’èxit d’un programa que ha liderat les dades d’audiència temporada rere temporada.

Una audiència fidel i crítica

La sèrie acumula milers de visites en totes i cadascuna de les seves temporades. L’última, més curta de l’habitual i amb dos casos que han repartit en quatre episodis. Un fet que no va acabar de convèncer una audiència fidel que lamentava la manca de més històries i la curta durada de la temporada. El true crime de TV3 ha malacostumat, en aquest sentit, al seu públic. I per això els últims capítols van ser lleument criticats a les xarxes per alguns espectadors que consideraven que la darrera temporada és més fluixa que les anteriors. Sigui com sigui, les dades de l’exposició certifiquen que la passió per Crims segueix ben present, amb QRs pel mig o sense.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa