El Disseny Hub Barcelona acull la mostra internacional Banksy. The art of protest, que fins al 13 de març 2022 permetrà veure més de 70 obres originals del cèlebre artista britànic, de qui encara no se sap la identitat real, procedents de diferents col·leccions privades de tot el món. El comissari de l’exposició, Alexander Nachkebiya, ha explicat a l’ACN que un dels objectius és mostrar que Banksy és un artista “seriós” que s’ha convertit en un “líder d’opinió”.

Les obres exposades al Disseny Hub Barcelona aborden qüestions universals com la globalització, la guerra, la lluita de classes, el consumisme, el poder de la política i la religió o la crisi climàtica. El director de Sold Out, Rafael Giménez, ha lloat la senzillesa amb la qual Banksy representa “formes artístiques que transmeten una sensació de reflexió i d’incongruència del món contemporani” i utilitza la seva obra per denunciar els conflictes de la societat actual.

Una de les imatges icòniques de l’obra de Banksy al Disseny Hub Barcelona / ACN

Banksy inèdits

Nachkebiya ha assegurat que l’artista britànic no té cap vincle amb l’exposició. “Ell no aprova exposicions que no fa ell personalment i no sé què en pensa de la nostra, però vull creure que després de 20 exposicions arreu del món, hem posat el nostre granet de sorra a la fama de Banksy”. El comissari ha remarcat que els missatges de Banksy són molt clars, però que al mateix temps tenen moltes capes i que quan va veure per primera vegada una obra seva li va “arribar al cor”.

La mostra, que durant la seva gira mundial ha rebut més d’un milió de visitants, proposa un recorregut per la trajectòria de Banksy a través de més de 70 obres originals, algunes de les quals veuran la llum per primera vegada a Barcelona. Personalitat com la Reina d’Anglaterra, John Travolta, Kate Moss, Lady Di, Samuel L. Jackson o Jesucrist són els protagonistes de les seves peces, que tenen formats tan diversos com l’esprai, l’oli, serigrafies, escultures o vídeos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume m a novembre 12, 2021 | 19:20
    Jaume m novembre 12, 2021 | 19:20
    Un bluf. Com l'art al Macba&ajuntament i capelletes i % i els tòpics "progres"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa