Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les excursions al Montseny i Sant Llorenç del Munt, millor amb bus
  • CA

El Montseny i Sant Llorenç del Munt es poden visitar des de Barcelona amb tota comoditat gràcies al transport públic. Dues línies d’autobús ofertes per la Diputació de Barcelona permeten accedir als dos parcs naturals de forma neta i segura, sense haver de recórrer al vehicle privat. Les dues línies de bus es van posar en marxa fa un any i funcionen cada cap de setmana i tots els festius de l’any. Amb aquest recurs la mobilitat de la zona guanya en sostenibilitat i les dues serralades són més accessibles perquè permeten al públic prescindir de vehicle propi.

Els resultats del primer any de funcionament confirmen la utilitat i la bona acollida d’aquesta aposta. Un important nombre de persones han usat les dues línies i en fan una valoració molt satisfactòria. Una línia recorre el parc de Sant Llorenç del Munt i l’altra ofereix dos recorreguts diferents pel Montseny.

Els responsables dels dos parcs també posen bona nota al servei, que permet arribar fins a punts emblemàtics dels parcs de manera confortable i evitant les congestions de trànsit que es produeixen en èpoques de gran afluència. Per exemple el Montseny rep un gran volum de visitants durant la tardor, quan els boscos del parc es vesteixen de taronja i els bolets atrauen milers d’aficionats a recollir-ne.

Parada del Bus del Parc al Montseny / Diputació de Barcelona

Parada del Bus del Parc al Montseny / Diputació de Barcelona

Les dues línies són fruit d’un acord entre la Diputació de Barcelona –la institució que gestiona els dos parcs naturals– i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. A més, estan integrades al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, el que permet als usuaris fer transbordament del tren al bus sense adquirir un nou bitllet.

Dues opcions per gaudir del Montseny

Les dues línies del Parc Natural del Montseny surten de l’estació de tren de Sant Celoni i les opera Sagalés. Una va fins a la vall de Santa Fe i l’altra fins a Fontmartina, el que permet arribar als principals atractius i als punts d’inici dels itineraris més emblemàtics, com  l’ascens al turó de l’Home i les Agudes, el camí cap als Empedrats i la ruta del pantà de Santa Fe.

El bitllet combinat tren-bus ofereix preus assequibles: l’anada i tornada des de Barcelona costa 10,80 euros. Des de qualsevol estació entre Granollers Centre i Maçanet-Massanes en val 7 i des de les parades del tram Girona-Sils, 13,10 euros. També es poden comprar bitllets senzills, només d’autobús, directament a Sant Celoni. Són vàlids per tot el dia i valen 2,20 euros. El primer bus surt a les 8:10 h del matí amb una freqüència cada hora. La tornada depèn del recorregut: el darrer servei des de Santa Fe és a les 17:25 h i des de Fontmartina a les 18 h.

Les primeres dues parades des de Sant Celoni són comunes: Sant Martí Vell i el Centre d’informació del Parc de Fogars de Montclús. A partir d’aquí es bifurquen. La ruta de Fontmartina dura uns 45 minuts i para a Mosqueroles, la Costa de Montseny, les Feixes del Vilar i el camí del Càmping de Fontmartina. La de Santa Fe triga 65 minuts i s’atura a Campins, al camí de Can Riera de Ciuret, al camí de Sant Cristòfol i al Camí de Can Carbonell.

Descobrir Sant Llorenç del Munt en bus

La línia del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va des de l’estació de Renfe del Nord de Terrassa fins a Coll d’Estenalles, indret des d’on també comencen nombroses excursions. Entre les més populars hi ha la ruta de la Mola que porta fins al monestir de Sant Llorenç o la pujada al cim del Montcau. La llançadora ofereix 7 expedicions d’anada i tornada i diverses parades dins la trama urbana de Terrassa i Matadepera.

Triga 30 minuts a completar el recorregut i funciona des de les de les 8:30h del matí, quan surt el primer autobús de Terrassa Nord. El darrer surt a les 16:40 h de la tarda. La tornada més tardana des del Coll d’Estenalles és a les 18:10 h. Operat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, ofereix bitllets senzills d’anada i tornada a 2,20 euros. També hi ha bitllets combinats amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que cobreixen el trajecte en tren des de Barcelona i el viatge en el Bus del Parc per 11,15 euros.

Alguns dels busos tenen prolongat el recorregut i arriben fins a Mura i Talamanca, dues poblacions del parc amb especial interès turístic i gastronòmic. En aquest cas el trajecte dura 70 minuts i el bitllet senzill costa 3,10 euros. La darrera sortida des de Talamanca és a les 17:30 h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa