Eva Arderius retrata la ciutat més lluitadora a ‘Una altra Barcelona’

La periodista Eva Arderius (Castellar del Vallès, 1979) s’estrena al mercat editorial amb el llibre Una altra Barcelona (Enciclopèdia), un recull de 10 històries de lluita veïnal i de denúncia social als barris de la ciutat. Desnonaments a Ciutat Meridiana, resistència sanitària al Raval, gentrificació al Gòtic i dones sense llar a la Prosperitat són algunes de les “cares desconegudes” de Barcelona que retrata, així com joves que volen salvar el planeta i dones immigrants que sostenen el mercat de les cures.

Arderius presenta el programa nocturn Bàsics de Betevé i és col·laboradora també d’El Periódico de Catalunya. El volum ha sortit a la venda aquest agost de la mà de l’editorial Enciclopèdia. Tot i que inicialment s’havia de publicar per Sant Jordi, la periodista ha preferit coure’l a foc més lent durant la pandèmia i que arribi a les llibreries al punt just. 

Les reivindicacions que ha recopilat, explica, recorden a les dels anys 70 però posades al dia i marcades pels nous reptes globals. Així, reflecteix com aquests barcelonins d’avui “s’ajuden entre ells” i “usen les xarxes socials per a denunciar en temps real”. Carmen Juares, Filiberto Bravo, Iñaki García, Martí Cusó, Andrés i Carla Naya i Anna Viqui Molins són algunes de les veus convidades, autèntics referents de la lluita social actual a la ciutat.

“Aquest llibre vol fer la fotografia i el relat, periodístic però també personal, d’aquesta Barcelona que bull de nou”, sosté. “Deu històries que funcionen com deu postals de la Barcelona més vulnerable però també més lluitadora”, destaca. 

Nou comentari