Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eva Arderius retrata la ciutat més lluitadora a ‘Una altra Barcelona’
  • CA

La periodista Eva Arderius (Castellar del Vallès, 1979) s’estrena al mercat editorial amb el llibre Una altra Barcelona (Enciclopèdia), un recull de 10 històries de lluita veïnal i de denúncia social als barris de la ciutat. Desnonaments a Ciutat Meridiana, resistència sanitària al Raval, gentrificació al Gòtic i dones sense llar a la Prosperitat són algunes de les “cares desconegudes” de Barcelona que retrata, així com joves que volen salvar el planeta i dones immigrants que sostenen el mercat de les cures.

Arderius presenta el programa nocturn Bàsics de Betevé i és col·laboradora també d’El Periódico de Catalunya. El volum ha sortit a la venda aquest agost de la mà de l’editorial Enciclopèdia. Tot i que inicialment s’havia de publicar per Sant Jordi, la periodista ha preferit coure’l a foc més lent durant la pandèmia i que arribi a les llibreries al punt just. 

Les reivindicacions que ha recopilat, explica, recorden a les dels anys 70 però posades al dia i marcades pels nous reptes globals. Així, reflecteix com aquests barcelonins d’avui “s’ajuden entre ells” i “usen les xarxes socials per a denunciar en temps real”. Carmen Juares, Filiberto Bravo, Iñaki García, Martí Cusó, Andrés i Carla Naya i Anna Viqui Molins són algunes de les veus convidades, autèntics referents de la lluita social actual a la ciutat.

“Aquest llibre vol fer la fotografia i el relat, periodístic però també personal, d’aquesta Barcelona que bull de nou”, sosté. “Deu històries que funcionen com deu postals de la Barcelona més vulnerable però també més lluitadora”, destaca. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa