L’eufòria és la protagonista d’aquesta història, aquesta sensació d’optimisme i benestar. Quan la societat es veu amenaçada per un final comú i tràgic, l’eufòria mantindrà l’esperança en alguns. El final s’acosta i s’ha de decidir si fer-li front, deixar que passi o abandonar la vida abans que arribi.

En aquesta història la majoria de les persones decideix anticipar-se a la fi del món. De tota mena, ells saben que no podran fer res per evitar aquest final. Els protagonistes, grans entusiastes, s’endinsen en un estat d’eufòria que els ajuda a superar la situació.

L’obra és la representació d’un viatge de la societat a contracorrent. El món s’acaba i el caos supera a cada un dels éssers humans. Com reaccionarà el poble quan saben que el fi s’acosta i no poden fer res al respecte? Les reivindicacions, els crits d’auxili o els laments inunden l’escenari.

Es tracta d’un crit desesperat d’una societat unida per un factor comú: el final. Com aturar la fi del món?

Com construir un futur comú? Com recuperar el que la societat ha perdut? Aquestes són algunes de les preguntes que es veuen reflectides en la representació.

Quan el caos ha submergit els nostres protagonistes, l’estat d’eufòria eterna es veu amenaçada. Els hobbies, les actituds positives o l’estat etern de felicitat es veuen afectats per la fi del tot. En aquesta història podem veure com les persones es deixen anar i comencen a ser optimistes en un món de caos.

Lara Díez Quintanilla és l’autora resident de la Sala Beckett en la temporada 2020/2021, autora d’aquesta història i ha volgut representar el sentiment de benestar total en termes absoluts.

La representació compta amb efectes especials que ajuden a l’espectador a connectar amb la història. L’explosió de colors, llums, i banda sonora transporten a l’espectador a un món tràgic i caòtic.

Eufòria, una història sobre una història amb final comú, estarà disponible en la Sala Beckett fins al 9 de gener.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa