Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Deu establiments històrics on prendre xocolata calenta

Nadal és sinònim de fires, llums, màgia, compres… i també d’una bona tassa de xocolata desfeta, sobretot si passegem pel carrer i fa fred. Us suggerim deu establiments històrics de la ciutat on la podeu degustar amb xurros, porres o melindros, si bé estem segurs que als vostres barris en trobareu de molt bones també. Són només cinc suggeriments amb garanties!

Granja Dulcinea (carrer de Petritxol, 2)

Al Barri Gòtic hi ha la coneguda Granja Dulcinea, una xocolateria nascuda després de la Guerra Civil Espanyola, l’any 1941. Destaca per obrir cada dia de l’any, a excepció del 25 de desembre, per Nadal, i durant l’agost, per vacances. La resta de l’any tenen la persiana aixecada de 9 h a 13 h i de 16.30 h a 20.30 h.

La Valenciana (Aribau, 16)

Des del 1910, en aquest establiment de l’Eixample mantenen la tradició torronaire i gelatera de Xixona, però també serveixen una xocolata deliciosa i pastissos.

Xurreria Sant Andreu (carrer Gran de Sant Andreu, 241)

Des de 1962, aquest local està especialitzat en els xurros i les porres, de manera que la xocolata es converteix en un complement imprescindible que farà les delícies dels clients. Un establiment de barri amb preus populars que no t’hauries de perdre. Les seves taules de marbre i l’amabilitat del personal completen el cercle virtuós de la xocolata calenta.

Xocoxavi (carrer Wellington 100-104)

Al districte de Sant Martí hi ha la Xocoxavi, una xocolateria que obre cada dia de la setmana. Ho fa de dilluns a divendres de 8.30 h a 13 h i de 16.15 h a 20.30 h, dissabtes de 9 h a 13.30 h i de 17 h a 02.30 h, i diumenges de 9.30 h a 13.30 h. Per 2,5 euros tens una tassa de xocolata desfeta. A més, tenen xocolata per a celíacs, xocolata picant, xocolata amb plàtan o xocolata amb coco, entre altres gustos.

Granja M. Viader (carrer d’en Xuclà, 4)

Al límit del Raval amb el Barri Gòtic hi ha la històrica Granja M. Viader, fundada l’any 1870 al mateix carrer d’en Xuclà, 4. La seva especialitat és la xocolata calenta acompanyada d’un plat de nata Viader i melindros. La xocolata també es pot acompanyar de mel i mató amb nous. I si no voleu xocolata desfeta… recordeu que aquí va néixer el mític Cacaolat!


La Granja Viader, bressol del mític Cacaolat GRANJA VIADER

Peritxol (carrer de Petritxol, 11)

La mítica Peritxol. Amb més d’una vintena d’anys de trajectòria especialitzada en xocolata, des de 1999, ofereixen a la clientela tota mena de dolços fets a base de xocolata, a més de la típica tassa de xocolata desfeta amb xurros. I si no us fa el pes… us animeu amb un suís i una bona ensaïmada, una altra de les seves especialitats.

Caelum (carrer de la Palla, 8)

Ofereix rebosteria artesana, elaborada en convents de clausura i monestirs. La planta superior és botiga i el bar-cafeteria és al soterrani, on antigament hi havia unes termes romanes. Val la pena només per gaudir d’aquest local, molt diferent de la resta de la zona.

Cafè de l’Òpera (La Rambla, 74)

Amb la inauguració del Liceu el 1837, aquest establiment de la Rambla es va convertir en un punt de trobada de l’aristocràcia i l’alta burgesia. La xocolata amb xurros és una de les seves especialitats. L’any 1929 es va inaugurar com el Cafè de l’Òpera i es va remodelar seguint l’estil modernista que encara conserva avui, oferint un entorn que ens trasllada efectivament a aquella primera meitat del segle XIX.

Escribà (Gran Via, 546)

 Fundat el 1906, aquest forn disposa d’una cafeteria i d’un showroom on s’exhibeixen pastissos i dolços. La xocolata és, naturalment, una de les seves especialitats, amb la mà de Christian Escribà.

La Nena (carrer de Ramón y Cajal, 36)

Al cor de Gràcia hi ha La Nena, una xocolateria d’ambient familiar, força allunyada de la massificació turística. A més, disposa de jocs de taula per fer-ne ús mentre es pren una tassa de xocolata desfeta ben calenta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a desembre 15, 2022 | 15:58
    Anònim desembre 15, 2022 | 15:58
    Potser voleu dir xocolata desfeta?

Respon a Anònim Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa