Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc espais de Barcelona que apareixen en grans pel·lícules internacionals
  • CA

Barcelona és una de les ciutats que més apareix a les grans pel·lícules. El bon clima, el sol i l’estil modernista d’Antoni Gaudí no només són grans reclams turístics, sinó que també són un paisatge molt llaminer per molts directors que decideixen ambientar els seus films a la ciutat. ‘Merlí’ n’és l’últim exemple. La sèrie transcorre per la Universitat de Barcelona, un edifici amb un encant propi i difícil de no admirar. Hi ha altres espais més modestos que també se’n duen el seu moment de glòria: ‘El Cor de la Ciutat’, per posar un exemple, va fer popular el barri de Sant Andreu arreu de Catalunya. Però, pels carrers de Barcelona no només s’han gravat grans produccions catalanes o espanyoles. També ho han fet pel·lícules que han triomfat arreu del món.

La Vila de Gràcia

El barri de Gràcia apareix en moltes pel·lícules del director Ventura Pons. Gràcia, la seva Gràcia Natal. El barri és un dels protagonistes de la pel·lícula ‘Año de Gracia’. Tant, que forma part del títol. El llegat d’aquest director amb el barri, però, va més enllà de les seves obres. Ventura Pons va reobrir el Cinema Texas, ubicat a La Vila, per oferir films en versió original.

El mirador del Park Güell

Un dels artistes més controvertits de l’actual panorama cinematogràfic, Woody Allen, també ha trepitjat Barcelona per gravar una de les seves pel·lícules. En aquest cas, la ciutat és protagonista de ‘Vicky Cristina Barcelona’. L’autor decideix ensenyar al món grans escenaris de la ciutat com la Pedrera, la Fundació Miró o la Sagrada Família. Però si per alguna cosa els espectadors recorden aquesta pel·lícula, és per la magnífica panoràmica que ofereix l’autor des del Park Güell.

La Casa del Guarda, al Park Güell, durant la nit dels museus. | Ajunt
La Casa del Guarda, al Park Güell, durant la nit dels museus. | Ajuntament de Barcelona

El Laberint d’Horta

El Laberint d’Horta també ha tingut protagonisme en força pel·lícules. En ‘El Perfume‘, del director Tom Tykwer, els jardins es transformen en un gran jardí. El film es basa en la novel·la de Patrick Süskin, i l’espai d’Horta es converteix en la part exterior de la mansió de la família Richis.

El cementiri de Montjuïc

Un altre apassionat de Barcelona és el director espanyol Pedro Almodóvar. Aquí va rodar a la ciutat l’any 1995 algunes seqüències del film ‘Todo sobre mi madre’. El director va escollir el cementiri de Montjuïc, un dels pocs que dona al mar, per gravar algunes de les escenes més recordades i emotives d’aquesta pel·lícula. Diuen que els carrers de pedra i els vianants elegants del cementiri van captivar al guanyador d’un Oscar.

El Palau Güell

I de nou, Antoni Gaudí. La pel·lícula de Jack Nicholson, ‘The passenger’, està gravada en alguns dels edificis més emblemàtics de l’arquitecte modernista. La Pedrera o, de nou, el Palau Güell són alguns dels espais que més surten durant la trama. De fet, els mateixos protagonistes comenten les genialitats de Gaudí i nomenen els Güell durant una part de la pel·lícula

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa