Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una entitat amb sis segles d’història, “molt decebuda” amb Colau i Aragonès

Els membres de l’Associació Antic Gremi de Revenedors, hereva del Gremi de Tenders Revenedors creat el 1477, han expressat a través de les xarxes socials la seva “decepció” per la “falta de consideració” de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que han rebutjat participar de la celebració dels 575 anys d’història de l’entitat.

En una publicació a Twitter s’han mostrat “molt decebuts” per la manca de suport a nivell institucional davant la celebració d’una efemèride que ells consideren important. Tant Aragonès com la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i Colau han estat convidats a la celebració però “han dit que no vindran” i “tampoc enviaran ningú en representació”, lamenta l’entitat, que acumula gairebé sis segles d’història.

“També ens sap molt greu que el MHP Pere Aragonès no tingui ni un moment per a enregistrar un vídeo de 30 segons per l’efemèride d’una institució de gairebé sis segles”, apunten a les xarxes. En canvi, assenyalen que presidents anteriors ho havien fet i citen Quim Torra, Carles Puigdemont, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol.

Una associació amb 600 anys d’història

El Gremi de Tenders Revenedors de Barcelona va ser creat per la reina Maria de Castella en nom del seu marit el rei Alfons el Magnànim, l’any 1447. Des de l’inici fins l’extinció com a gremi, la labor de regulació del mercat va ser primordial, però també l’assistencial, funció que perdura encara en l’actualitat.

Ajudar els socis en cas de necessitat, i concretament atendre problemes de caràcter benèfic-social, com ara les vetlles de malalts, l’enterrament de difunts, el socors de necessitats o la recollida d’almoines entre els seus membres, dedicats al que actualment es coneix com a comerç al detall. Aquesta labor, adaptada a cada moment, ha quedat àmpliament detallada en nombrosos estatuts i reglaments elaborats durant tots aquests anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa