Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Aproves el toc de queda i el tancament de l’oci nocturn?
  • CA

El TSJC serà qui dirimirà si s’aplica el toc de queda i es tanca l’oci nocturn a partir d’aquest dijous, com demana la Generalitat, o si per contra es manté la llibertat horària actual i es mantenen obertes els locals d’oci nocturn, que van reobrir a l’octubre després de molts mesos tancats.

“Són mesures dures, que no desitjàvem, que ens dol profundament aplicar-les, però que són imprescindibles i raonables davant la situació en la qual ens trobem”, ha dit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el dia abans que el tribunal es pronunciï sobre si aquestes restriccions vulneren o no drets fonamentals. El president ha remarcat que els “contagis posen en risc el sistema sanitari” que fa “un esforç extraordinari per vacunar amb màxima rapidesa” i administrar la tercera dosi.

SuperSurvey

El toc de queda que el Govern prepara afectaria els municipis de més de 10.000 habitants que tinguin una incidència acumulada a 7 dies de 250 casos o més per cada 100.000 habitants. La resolució s’està treballant per presentar-lo al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’ha de validar. El Govern vol que entri en vigor de dijous a divendres, entre la una i les sis de la matinada. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que el Procicat es reuneix a hores d’ara per recollir “la lletra petita” de les mesures, dirigides a aturar “l’elevadíssim número de contagis” que obliguen a “reduir el màxim la mobilitat entre la població”.

Aquest dimarts, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha titllat les noves mesures de la Generalitat d’”irresponsables”. Argimon, diu el gremi, “s’ha carregat la campanya de Nadal de la restauració”. I alerta que la postura del conseller suposa un abans i un després en la relació amb el Govern: “S’ha trencat la confiança amb la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa