Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Com celebraràs els àpats de Nadal?
  • CA

Torna la mascareta als exteriors després que així ho hagi anunciat el govern espanyol. A més, Catalunya ha decretat el toc de queda en aquells municipis que s’ajustin als paràmetres de risc determinats. Tot plegat, amb la limitació -recomanda- de reunions socials d’un màxim de 10 persones i limitació al 70% de l’aforament en espais interiors.

En aquest context, enfilem unes festes de Nadal marcades per les restriccions -l’any passat després de les festes, el mateix 7 de gener, es van tancar centres comercials i es van imposar restriccions dures després d’un increment molt notable de casos durant les festes-, amb un nou protagonista, la variant omicron, més gent vacunada i amb tercera dosi, i amb els test d’antígens com l’estrella de les festes. Tot plegat, amanit amb una gran quanitat d’escolars confiants per l’increment de casos en aules, sobretot dels menors d’11 anys que tot just comencen a vacunar-se ara.

Al TOT Barcelona us preguntem com passareu aquestes festes. Teniu plans de reunir-vos amb la família més enllà de la vostra bombolla de convivència? Us fareu un test d’antígens? Penseu que no hi ha risc en trobades socials? Esteu confinats?

SuperSurvey

En tot cas, ja ens podem carregar de paciència, perquè la pandèmia no té intenció de marxar aviat malgrat que la tercera dosi, la de reforç, ja està posant-se a moltes franges de població. El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, ha avisat que les dosis de reforç “generalitzades” contra la Covid-19 “possiblement allargaran la pandèmia”. “La raó? Que es desvien dosis a països que ja tenen un nivell de vacunació molt alt i, per tant, donen al virus més oportunitats d’expandir-se i mutar”. Mentre molts països estan lluny d’arribar al 40% de l’objectiu de cobertura per a finals del 2021, altres països han vacunat més enllà d’aquest llindar i ja estan vacunant infants i implementant campanyes àmplies de vacunes de reforç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa