Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els empresaris de l’oci nocturn reclamen un altre model de lleure
  • CA

El Gremi de Discoteques, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) i l’Associació de Sales de Concert s’han reunit amb els representants de la regidoria d’Urbanisme amb l’objectiu de proposar noves mesures per millorar l’oci a la capital catalana. La reivindicació principal dels empresaris d’aquest àmbit és la generació de noves llicències d’activitats recreatives musicals però no de qualsevol manera sinó seguint un modus operandi concret, que sobretot s’allunyi del del viscut durant la pandèmia.

El punt de partida que plantegen és l’elaboració d’un cens de la ciutat que permeti determinar el nombre concret d’activitats d’oci nocturn que s’hi exerceixen. Aquest document permetria, segons ells, crear un nou pla de planificació urbanística atès que els plans d’usos actuals dels diferents districtes “no donen resposta al model de lleure” d’una ciutat com Barcelona.

Els requisits que hauria de complir l’oci

D’altra banda, les tres entitats representatives de l’oci nocturn pensen que els plans d’usos vigents provoquen un triple perjudici, que inclou des de “la pèrdua progressiva d’oferta”, fins a “l’abús de la via pública per part d’usuaris que no tenen on anar”, passant per la dificultat “o impossibilitat d’obtenir noves llicències recreatives musicals”.

En conseqüència, estan convençuts que el cens proposat més la nova planificació urbanística desembocaran en un escenari ideal, un oci nocturn “reglat, regulat i inspeccionat“. En aquest sentit, esperen que el model sigui radicalment oposat al que hi va haver durant la pandèmia, que qualifiquen “d’exemple d’anarquia, danys en via pública, consums desproporcionats i molèsties pels veïns per la proliferació botellots i festes privades a domicilis”.

En contra d’incorporar nivells de soroll a la zona de Tuset

Finalment, el sector de l’oci nocturn de la zona de Tuset s’ha mostrat contrari a incorporar nivells de soroll en horari nocturn. Creuen que les normes reglamentàries dictades en matèria sancionadora no resolen el problema sinó que “culpabilitzen i estigmatitzen els locals” que, a llarg termini, provocaran “el tancament d’establiments, amb la pèrdua de llocs de treball de molts joves”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a desembre 13, 2022 | 20:47
    Pol desembre 13, 2022 | 20:47
    Ja n'era hora, el que han de fer els més ineptes i que produeixen més pertorbacions al carrer a l'entorn seu, és plegar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa