Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Elton John treu a passejar els clàssics per acomiadar-se de Barcelona
  • CA

Un Palau Sant Jordi expectant rebia aquest dilluns a la nit amb els braços oberts tota una llegenda de la música. Sir Elton John sortia a l’escenari de la capital catalana enfundat en una de les seves icòniques jaquetes negres amb brillants i amb les característiques ulleres per delectar les prop de 16.000 persones que s’aplegaven al recinte amb Bennie and the Jets.

Aquest primer single al piano seria el preludi d’un repertori on no van faltar els grans himnes de l’artista britànic de 76 anys, que aquest dilluns a la nit celebrava el primer dels dos concerts de la gira de comiat Farewell Yellow Brick Road Tour al Palau Sant Jordi de Barcelona amb els que el músic posarà punt final a la seva trajectòria als escenaris catalans i un tour que ja ha passat per més de 300 escenaris de diversos continents des del 2018.

Cal recordar que Elton John va debutar a Catalunya amb un concert a Badalona el 1979 i que des d’aleshores hi ha tornat en múltiples ocasions, l’última el 2017. De fet, el públic que aquest dilluns omplia les grades feia temps que conservava les entrades, i és que la gira es va haver d’ajornar primer per la pandèmia i després per una operació de maluc.

Dues hores i mitja de clàssics

L’aclamat repertori de l’artista britànic -tal com recull l’ACN- amb Philadelphia freedom, Blues i amb un particular homenatge a Aretha Franklin amb Border song, un tema que aniria acompanyat de les celebrades Tiny dancer i Have mercy on the criminal. El concert s’encaminaria aleshores cap a la marató de ‘hits’, que va arrencar amb Rocket man, seguit per Take me to the pilot i culminat per un Candle in the wind sol amb el piano de cua, en un escenari presidit per una projecció de grans dimensions perfilada per llums i relleus. Amb Funeral/Love lies el piano ha començat a surar entre el fum, mentre els músics feien de comparsa. Burn down the mission, Sad songs i Sorry han tripulat el concert fins a la recta final.

Quan l’artista ja feia prop de dues hores que estava a l’escenari, Standing, Croc rock i Saturday night –acompanyada de confeti- han fet aixecar un públic que ja no ha tornat a seure a les localitats assignades. Els celebrats Cold heart, Your song i Goodbye Yellow Brick Road han posat el colofó final d’un concert de prop de dues hores i mitja que ha estat un primer tastet del comiat oficial a la ciutat que culminarà aquest dimarts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa