Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns del Gòtic estrenen la nova plaça de Sant Miquel
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha estrenat aquest dimecres la nova plaça Sant Miquel després de finalitzar les obres de transformació amb què ha sumat 4.317 metres quadrats d’espai públic i “millora les condicions ambientals i ús de l’espai”, ha informat en un comunicat. La transformació d’aquest espai públic és una antiga reivindicació veïnal que “afavoreix la creació de noves dinàmiques d’ús comunitari” i s’emmarca en el Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud, amb una inversió de 2.166.000 milions d’euros.

El nou espai compta amb més del doble de la superfície d’espai de jocs per a nens i joves i les zones d’estada per a famílies, ancians i veïnat en general, i restringeix les dinàmiques vinculades amb els vehicles o els serveis. La càrrega i descàrrega funciona amb franja horària i s’ha reubicat al carrer Gegants, davant de les terrasses. És el mateix carrer on s’ha reubicat també el Bicing. Pel que fa als aparcaments de vehicles per a persones amb diversitat funcional, aquests s’han situat al carrer Templers. Les terrasses es mantenen al mateix lloc.

Visió general del nou espai a la plaça Sant Miquel, ocupat pels veïns / Ajuntament de Barcelona

Finalment, també s’han adequat l’enllumenat als requeriments actuals d’eficiència energètica assolint un nivell d’il·luminació adequat; el sistema de recollida d’aigües; noves tecnologies; i el suport a la jardineria, així com la renovació del paviment. També s’ha dotat l’espai d’una senyalètica adequada, tenint en compte l’entorn patrimonial que acompanya la plaça en tots els seus perímetres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa