L’Ajuntament de Barcelona ha estrenat aquest dimecres la nova plaça Sant Miquel després de finalitzar les obres de transformació amb què ha sumat 4.317 metres quadrats d’espai públic i “millora les condicions ambientals i ús de l’espai”, ha informat en un comunicat. La transformació d’aquest espai públic és una antiga reivindicació veïnal que “afavoreix la creació de noves dinàmiques d’ús comunitari” i s’emmarca en el Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud, amb una inversió de 2.166.000 milions d’euros.

El nou espai compta amb més del doble de la superfície d’espai de jocs per a nens i joves i les zones d’estada per a famílies, ancians i veïnat en general, i restringeix les dinàmiques vinculades amb els vehicles o els serveis. La càrrega i descàrrega funciona amb franja horària i s’ha reubicat al carrer Gegants, davant de les terrasses. És el mateix carrer on s’ha reubicat també el Bicing. Pel que fa als aparcaments de vehicles per a persones amb diversitat funcional, aquests s’han situat al carrer Templers. Les terrasses es mantenen al mateix lloc.

Visió general del nou espai a la plaça Sant Miquel, ocupat pels veïns / Ajuntament de Barcelona

Finalment, també s’han adequat l’enllumenat als requeriments actuals d’eficiència energètica assolint un nivell d’il·luminació adequat; el sistema de recollida d’aigües; noves tecnologies; i el suport a la jardineria, així com la renovació del paviment. També s’ha dotat l’espai d’una senyalètica adequada, tenint en compte l’entorn patrimonial que acompanya la plaça en tots els seus perímetres.

Nou comentari