Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Castellers de Barcelona celebren mig segle amb una macrotrobada i un castell feminista

Unes 2.500 de persones han participat aquest diumenge al migdia en una macrotrobada de colles castelleres a l’antiga fàbrica Estrella Damm per celebrar el mig segle de vida dels Castellers de Barcelona. Camises de tots colors i procedents de diferents punts del territori han participat en una celebració batejada com Diada de Colles Filloles, perquè ha reunit a les 19 colles han estat apadrinades pels de Barcelona al llarg d’aquests 50 anys. Jaume Montolio, cap de colla dels amfitrions, ha remarcat la importància d’una cita on el més important no eren els castells exhibits sinó la trobada en sí mateixa. Tot i això, els Castellers de Barcelona han sorprès la resta de colles amb un 5 de 7 íntegrament femení.

Exhibició dels Castellers de Barcelona pels seus 50 anys / ACN - Gemma Aleman

Exhibició dels Castellers de Barcelona pels seus 50 anys / ACN – Gemma Aleman

Les dinou colles són els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa, els Vailets de Gelida, els Castellers de Cornellà, els Xics de Granollers, els Castellers de Sants, els de Lleida, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Rubí, els de Sant Cugat, el de Figueres, els del Riberal, els de Cerdanyola, els Nyerros de la Plana, els Encantats de Begues, els Castellers del Prat, els de Sarrià, els de la Sagrada Família i els de Sidney. Aquests darrers, en trobar-se a Austràlia, hi han participat a través d’una connexió en directe. També hi han assistit alguns membres dels Castellers de la Roca, colla fillola dels vermells però que es va dissoldre l’any 1980. La colla degana de Barcelona ha volgut homenatjar-les a totes elles, abans de l’inici, amb un petit obsequi.

La diada no ha comptat amb rondes, com les que estructures les jornades de competició, sinó que durant una hora i mitja totes les colles han anat carregant i descarregant simultàniament els diferents castells. De l’actuació dels homenatjats, ha destacat un 4 de 8 i un 7 de 7, a banda del 5 de 7 íntegrament femení per “reivindicar el paper de la dona en el món casteller”, ha explicat el cap de colla. Després de prop d’una hora i mitja de castells, s’ha fet un dinar de germanor al mateix recinte i un concert.

Camises de tots els colors a la macrotrobada dels Castellers de Barcelona pels seus 50 anys / ACN - Gemma Aleman

Camises de tots els colors a la macrotrobada dels Castellers de Barcelona pels seus 50 anys / ACN – Gemma Aleman

Més actes per celebrar els 50 anys

Els Castellers de Barcelona tenen programats molts actes durant aquesta temporada per celebrar els 50 anys de castells a la ciutat de Barcelona. El 8 de juny, el dia del seu Aniversari faran la tradicional diada de celebració anual. Enguany serà amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls. També tenen programada la publicació d’un llibre, de dos documentals i la celebració d’un concurs fotogràfic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa