Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ELLES, una història familiar d’amor cap al passat
  • CA

ELLES és un espectacle musical ple de bellesa i elegància creat per Josep M. “Kabrota” Ribaudí. Dins de l’escenari es troba la cantant i actriu Mònica Vives acompanyada del pianista Txema Riera. Aquesta és l’única protagonista de l’obra musical i combina a la perfecció la seva interpretació guionitzada amb la música i la dansa.

La història que explica és un homenatge a totes aquelles dones de la família Cercavius que van patir durant el transcurs de les seves vides. ELLES van haver de prendre decisions difícils i solucionar els seus problemes per elles mateixes essent fortes i valentes. Cal destacar que l’obra musical està dirigida per la Silvia SanFeliu i es trobarà disponible al Teatre Gaudí Barcelona (carrer de Sant Antoni Maria Claret) de dijous a diumenge fins al 12 de desembre.

Elles, una història musicada plena d’amor

Tot comença amb una carta per a la Mònica Vives, la protagonista no entén per què ha heretat el panteó familiar i la seva mare li diu que segur que ha estat la tieta Càndida. Vives, que havia sentit el nom de la seva tieta un parell de cops, decideix anar a visitar la seva tieta-àvia perquè no vol el panteó. Però tot canvia quan la tieta Càndida la convenç perquè vagi cada dijous a dos quarts de sis a berenar i a escoltar una de les històries de les seves avantpassades. Ambdues dones arriben a un acord; quan s’acabin les històries, Vives, haurà de prendre una decisió final. Es quedarà amb el panteó?

Durant el transcurs de les setmanes la protagonista crea un vincle especial amb la seva tieta-àvia i coneix històries molt diverses plenes d’amor, tristesa, traïció i dolor, però serà suficient?

Sens dubte, l’element més característic i singular d’aquesta obra és la veu de la pròpia Vives. La protagonista fa dos papers alhora i combina dues veus completament diferents: la seva veu dolça i jove amb la veu de la seva tieta Càndida, més greu i madura. A més, l’actriu delecta al públic amb la seva veu femenina, ja que, totes i cadascuna de les històries de les seves avantpassades són cantades i ballades per la pròpia Mònica Vives. Aquesta, a través de diferents canvis de vestuari, objectes personals i accessoris, es disfressa de cadascuna d’ELLES.

Però, Vives no només interpreta el paper de la seva tieta-àvia o explica les dures històries de les dones de la seva família, sinó que també transmet al públic el sentiment, el caràcter i la moralitat de cadascuna amb les seves actuacions i aconsegueix atraure el públic des del primer moment amb la seva veu majestuosa.

L’escenari del Teatre Gaudí Barcelona s’omple de llum amb aquest musical on la imaginació, el coratge i la lluita femenina són els elements més primordials.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa