Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El raper granadí que triomfa a Barcelona amb una oda al Raval
  • CA

L’escena del rap en castellà té un revulsiu en els bessons Ayax i Prok. Nascuts a Granada, al barri d’Albayzín, han posat el rap protesta i l’old school de nou al més alt de les cançons més escoltades amb referents com Canserbero o Kase. O. Un dels germans, Ayax Pedrosa Hidalgo, conegut com a Ayax, ha estat també un revulsiu per a la música a Barcelona.

Des que es va mudar a la capital catalana, el raper granadí ha posat en valor les qualitats de la ciutat i, en concret, del barri del Raval (Ciutat Vella). És per això que, com a avançament del que serà el seu següent àlbum, Juglar del siglo XXI, ha dedicat una oda al Raval. El videoclip de la cançó, titulada Raval Ruina, ha estat gravat a llocs emblemàtics com el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), on es deixa veure sovint, o les Rambles.

“Esto es la vaina de Barna, el Raval, la ruina”, comença la lletra de la peça, que dedica crítiques a la policia i inclou la seqüència numèrica 1312, que significa ACAB (All Cops Are Bastards). “Si eres policía dame la patita, perro”, diu també. I recorda la situació límit que viuen molts immigrants que resideixen al Raval: “Esos argelinos tienen las piernas de alambre, esnifan pegament pa’ poder matar el hambre”. “En la Rambla pakis, latas, mossos y putas en la esquina”, canta també.

Ayax és conegut per dedicar els seus temes a criticar els desnonaments, parlar de la depressió o contra la policia. És, a més, actor i ha engegat la seva carrera a la pel·lícula Hasta el cielo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa