Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Museu de Cera reobrirà el 4 de desembre amb un 70% de personatges nous
  • CA

El nou Museu de Cera de Barcelona ultima la seva reobertura després d’un any de redefinició del projecte i una inversió de 6 milions d’euros a càrrec dels nous gestors de l’equipament. A partir del 4 de desembre l’emblemàtic equipament situat al final de la Rambla tornarà a rebre uns visitants que es trobaran fins a 120 personatges, un 70% dels quals són nous i inclouen de Greta Thunberg a Floquet de Neu.

L’experiència al museu serà més dinàmica gràcies a escenografies canviants i la tecnologia com a nova aliada. El director creatiu del nou projecte Toni Cruz, expresident d’Endemol, explicava aquest dimarts que han volgut fer un museu “una mica diferent, on hi hagi interacció, la gent pugui jugar amb els personatges i hi hagi històries darrere”.

Els antics gestors es van vendre l’explotació del museu, entre altres raons, per la caiguda de visitants en els últims anys. Qui ha agafat el relleu és l’empresa Advanced Leisure Services (ALS), gestora d’altres espais culturals com el Castell de Montjuïc o el Palau Moja. Al darrere hi ha “un grup d’empresaris que volien que el negoci revifés”, explica el director general del projecte, Ángel Díaz.

“El museu és un actiu de la ciutat des dels anys 70, nosaltres vam detectar que estava ‘adormit’ i vam fer un projecte per renovar-lo de forma integral, i que sigui un projecte per la ciutat”, ha declarat a l’ACN. Entre aquest grup d’empresaris a què fa referència hi ha Toni Cruz, expresident d’Endemol i històric component de La Trinca, que s’ha encarregat de la direcció artística del projecte.

Nous rostres i tecnologia

D’entrada, la renovació del museu ha passat per plantejar un rejoveniment de la cartera de personatges que s’hi presenten. Dels 200 personatges històrics que s’hi exhibien en quedaran pocs, ja que un 70% seran nous i més actuals, en un intent de connectar amb les noves generacions. Així, no hi faltaran des d’algunes icones de la ciutat que mancaven, com Floquet de Neu, fins a la jove lluitadora pel clima Greta Thunberg, i molts altres personatges de la política i la cultura del segle XXI que des de l’equipament encara no volen desvetllar. Aquest dimarts han volgut mostrar l’entrada al museu de Thunberg i Floquet de Neu com un símbol de la nova etapa que és a punt de començar.

D’altra banda, Cruz ha explicat a l’ACN que el projecte que va imaginar passava per canviar l’experiència de visita que el públic tenia fins ara. “Un museu on hi hagi tecnologia, interacció, que la gent pugui jugar amb el personatge més enllà de veure la seva semblança, que tingui història al darrere”, il·lustra. Cruz afegeix que no serà un museu “estable”, amb una cartera tancada de personatges, sinó que hi haurà incorporacions i creacions que li donin “vida”.

El nou Museu de la Cera conservarà, amb tot, alguns elements del vell, començant per la seva seu física en aquest palauet del Passatge de la Banca, i també algunes escenografies i elements que s’han salvat de la renovació.

Revitalitzar el museu i la Rambla

D’aquesta manera, els impulsors de la “modernització” del museu esperen que les visites remuntin, i voldrien contribuir de passada a una revitalització de la Rambla com a espai d’ús ciutadà. “El museu va anar decaient perquè no hi havia personatges nous, la nostra idea és recuperar la història de Barcelona –en referència a la incorporació de personatges d’interès local– i que els barcelonins tornin al museu, com feien abans quan baixaven a Colom, pujaven a les Golondrines, etc. Hem de reivindicar les Rambles, i que no siguin només com són ara, si no que la gent de Barcelona hi baixi”, apunta Toni Cruz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa