Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El macro iot Dilbar torna al Port Vell
  • CA

El Port Vell de Barcelona acull aquests dies el Dilbar, un dels iots més grans del món. Ho ha confirmat la pròpia marina portuària, que recorda que és una de les embarcacions més complexes que s’ha construït mai en termes de dimensions i tecnologia. Primer va estar amarrat a la zona propera al Maremagnum però s’ha desplaçat fins a un moll proper a l’hotel W. No és el primer cop que visita la capital catalana: ja hi va recalar amb gran expectació el 2018 i el 2017.

Segons les informacions publicades aleshores, és propietat del milionari rus d’origen uzbek Alisher Usmavor –de la metal·lúrgica i minera Metalloinvest–, tot i que porta bandera de les illes Caiman. Va ser construït al llarg de 4 anys (2012-2016) en unes drassanes d’Alemanya i l’any següent va ser el guanyador dels World Superyacht Awards. El seu preu estimat supera els 500 milions d’euros.

Dissenyat per l’expert Espen Oieno, fa 156 metres d’eslora i assoleix 22,5 nusos de velocitat màxima. Pot transportar fins a 40 passatgers i el doble de tripulants, és a dir, 120 persones en total. Conté una piscina de 180 metres cúbics de capacitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa