Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Lliure porta a escena un èxit sicilià per les festes de Nadal
  • CA

El Teatre Lliure porta a Barcelona grans noms de l’escena internacional durant aquestes festes nadalenques. La directora i dramaturga siciliana Emma Dante i la companyia de circ francocatalana Baró d’evel passaran pels escenaris de Montjuïc i Gràcia amb dues propostes valentes i plenes de bellesa: Misericordia i Mazùt

Emma Dante presenta en tres úniques funcions del 28 al 30 de desembre a la Sala Fabià Puigserver Misericordia, el seu aclamat darrer espectacle. Va ser un dels èxits del Festival d’Avinyó el passat juliol, al costat de la Companyia Sud Costa Occidentale. Es podrà veure a l’escenari de Montjuïc en 3 úniques funcions a Montjuïc del 28 al 30 de desembre.

Misericordia aborda la maternitat, la identitat i la violència de gènere a partir d’una faula contemporània del conte de Pinotxo, plena de dolçor i brutalitat, d’humor i solemnitat. Explica la història de tres prostitutes que crien com si fos fill seu un noi discapacitat, nascut d’una companya també prostituta i morta al part, maltractada per la vida i per en Geppetto, el fuster pare de la criatura. Italia Carroccio, Manuela Lo Sicco, Leonarda Saffi i Simone Zambelli donen vida a quatre personatges que busquen sobreviure a les adversitats quotidianes amb alegria i humanitat.

Una escena de l’obra Misericordia, que arriba al Teatre Lliure / Masiar Pasquali

En canvi, Mazùt és un retorn molt especial. Quasi 10 anys després, la companyia de circ francocatalana reestrena a Gràcia que els va canviar la trajectòria. Es podrà veure del 29 de desembre al 19 de gener al mateix escenari barceloní, interpretada ara pels artistes Julien Cassier i Marlène Rostaing. La formació Baró d’evel, dirigida per Blaï Mateu Trias i Camille Decourtye, ja coneix el Teatre Lliure: hi ha portat recentment diversos treballs amb gran èxit, com els muntatges (Temporada 18/19) i Falaise (Temporada 19/20).

A Mazùt dos éssers surten a buscar el seu animal interior perquè la humanitat els supera i volen retrobar les seves primeres sensacions, els orígens. Segons la companyia, l’obra va fer possible seguir cap a la “descompartimentació dels llenguatges” i “ha estat el punt de partida de les següents creacions”. 

La companyia Baró d’evel porta ‘Mazùt’ al Teatre Lliure / François Passerini

Un inici de 2022 pletòric

Finalment, el Lliure rep el 2022 amb un as a la màniga. El 7 de gener la companyia gallega Grupo Chévere presentarà el seu darrer muntatge, N.E.V.E.R.M.O.R.E., una peça de teatre documental sobre l’enfonsament del petrolier Prestige i la catàstrofe ecològica que va provocar el seu vessament a la costa. L’espectacle en retrata les conseqüències a llarg termini, 20 anys després de l’accident, i les similituds amb catàstrofes actuals. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa