Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El LiceuMar s’inaugurarà a mitjans del 2027
  • CA

El projecte del LiceuMar comença a prendre forma. El Patronat del Gran Teatre del Liceu ha aprovat per unanimitat iniciar els treballs de preparació del concurs internacional d’idees d’arquitectura per al projecte. I si tot va com es preveu, serà una realitat d’aquí a cinc anys.

El president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, ha explicat que preveu que la construcció del LiceuMar estigui enllestida el segon trimestre de 2027. En roda de premsa de presentació de la temporada del Liceu, Alemany ha estat prudent amb la data, després de les conseqüències econòmiques que pateix el país per la pandèmia de la covid-19 i per la crisi sorgida per la guerra entre Rússia i Ucraïna. Sigui com sigui, també s’ha detallat que l’actual edifici de l’Imax, on estaria ubicat, no és idoni per als objectius del Liceu Mar però sí l’espai on es troba, a prop de la Barceloneta, més ben comunicat que el lloc on s’havia d’ubicar el Museu de l’Hermitage.

El LiceuMar serà un centre impulsor de l’òpera de nova creació i de l’òpera de cambra. Un centre que serveixi per potenciar l’òpera en els camps de la composició, dramatúrgia i direcció d’escena. Aquesta és la composició de lloc que es fa el Patronat del Liceu sobre el futur Liceu Mar, que ha de permetre tenir una temporada estable de dansa i implementar les activitats educatives i la programació d’El Petit Liceu.

l’Imax, tancat des del 2014 ACN
Façana de l’Imax, tancat el 2014 ACN

El LiceuMar s’ubicarà al solar de l’antic IMAX, un cop s’enderroqui després de la celebració de la Copa Amèrica de Vela, que tindrà lloc el 2024. Alhora, el Patronat ha aprovat el programa artístic i el pressupost de la temporada 2022-23 de la institució. La nova temporada inclourà 13 òperes escenificades, 3 títols de dansa i 14 concerts i recitals, a més de 10 espectacles de LiceuAprèn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa