Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El creador del monstre d’’Alien’ exposa per primer cop a Barcelona
  • CA

L’artista suís H.R. Giger, creador de l’icònic monstre de la pel·lícula Alien, exposa per primer cop a Barcelona aquest juliol. El festival multidisciplinar Kronos Art del Centre d’Art Santa Mònica en mostrarà una selecció de 25 peces, que inclouen escultures, pintures, curts i documentals. Els fans de la ciència ficció ja tenen cita per anotar al calendari: del 10 al 17 de juliol, només una setmana.

L’exposició la comissaria Carlos Arenas i hi col·laboren el museu HR Giger de Zurich i l’arxivista de l’autor, Marco Witzig. El festival està dividit en tres seccions –Passat, Present i Futur– i el pare estètic d’Alien protagonitza l’apartat dedicat al passat.

Hans Ruedi Giger (1940-2014) va ser un artista surrealista, marcat per la Guerra Freda i obsessionat amb la radioactivitat de les bombes atòmiques i la superpoblació mundial. Les seves obres són realment inquietants, amb elements mecànics barrejats amb òrgans humans, i li han fet un lloc entre els apassionats de les pel·lícules de gènere fantàstic.

Els seguidors de la saga Alien de Ridley Scott de fet ja tenen el seu propi temple a Barcelona. És al barri de Navas (Sant Andreu) des de fa 4 anys. Es tracta d’un museu monotemàtic creat per un aficionat, que ha construït acurades recreacions d’escenaris del film com per exemple la nau espacial Narcissus que usa Sigourney Weaver per fugir. No està obert al públic en horari regular, però es pot visitar amb cita prèvia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa