El cinema torna a Barcelona però amb mascareta

Els cinemes Renoir Floridablanca i Phenomena han estat els encarregats de projectar pel·lícules per als espectadors més ansiosos

Els espectadors de Barcelona tornen aquest divendres al cinema amb l’obertura del Renoir Floridablanca i la sala Phenomena, tres mesos després de l’inici de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus. Els Renoir ha programat èxits recents com ‘Parásitos’, ‘1917’ i ‘Jojo Rabbit’ i alguna novetat com ‘Lobos’, mentre que la sala dirigida per Nacho Cerdà projectarà ‘Mad Max: Furia en la carretera’ i ‘La La Land (La ciudad de las estrellas)’.

Aquestes són els dos primers cinemes barcelonins que reobren les seves portes ja que els Cinemes Verdi tornen a l’activitat amb públic el 25 de juny amb el BCN Film Fest; la Filmoteca de Catalunya ho farà el 26 de juny, el mateix dia que els Cines Yelmo de la capital catalana.El Renoir ha programat els films ‘Lo mejor està por llegar’ d’Alexandre de La Patellière i Matthieu Delaporte; ‘Invisibles’, de Garcia Querejeta; ‘La família Samuni’, de Stefano Savona; ‘Little Joe’ de Jessica Hausner; ‘Matthias i Maxime’, de Xavier Dolan, que es va preestrenar durant el confinament a Filmin; la mexicana ‘Los lobos’, de Samuel Kishi Leopo que formava part de la programació del D’A Film Festival, així com ‘1917’ de Sam Mendes, l’oscaritzada ‘Parásitos’ de Bong Joon-ho, ‘The gentlemen’ de Guy Ritchie i ‘Jojo Rabbit’ de Taika Waititi.

El Renoir Floridablanca va explicar les mesures que duran a terme per complir amb les normes sanitàries mesures com la reducció de l’aforament de cada sala amb una distància de seguretat que es mantindrà mitjançant butaques pre-assignades. Podran seure al costat les persones que conviuen en el mateix pis. Així mateix, s’ha disminuït el nombre de passis per facilitar la neteja de les instal·lacions i evitar les aglomeracions. Una neteja que es fa amb màquines d’ozó (abans de l’obertura) i amb un aparell de raig ultraviolats aplicat als seients (entre sessions) que eliminen qualsevol possible rastre del virus.

Els primers espectadors

Entre els primers espectadors que han tornat a les sales aquest divendres hi havia el crític cinematogràfic Jaume Figueras. El cronista ha destacat la il·lusió de poder tornar al cinema i gaudir de pel·lícules en sala gran “sentint-te acompanyat, siguem pocs o molts”. Figueras ha admès que estava amatent a la reobertura i amb ganes tornar: “ho hem trobat a faltar”. A més, ha confiat que aviat reobriran la resta de sales de la ciutat, “per dispersar-nos una mica”.

De la seva banda, Ariadna Ripoll, espectadora de Barcelona, ha explicat a la sortida de la primera sessió de la tarda les sensacions de tornar al cinema, i la incomoditat de fer-ho amb mascareta. “Però teníem ganes de venir i aquí estem, de les primeres”, celebrava. La pel·lícula escollida, ‘Little Joe’, no ha contribuït a tenir un retorn excessivament relaxat. “La imatge, la música, els laboratoris, et posa en un ambient que et fa pensar…” ha explicat. “La sensació de ser una sala tancada, amb la mascareta tota l’estona, fa basarda”, lamentava.

L’encarregat de sala del Renoir Floridablanca, Ferran Rovira, es mostrava content i fins i tot “sorprès” perquè una bona part del seu públic, gent d’edat avançada, “han vingut”. “Això em dona una motivació, pensar que la gent està deixant la por aparcada, i pesen més les ganes de venir i tenir normalitat”, ha reflexionat.

Nou comentari