Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos esplais denuncien que es queden sense local i assenyalen l’Ajuntament
  • CA

Dos esplais graciencs han quedat orfes d’espai. Ahir se’ls va acabar el temps de descompte per ocupar el local del número 7 del carrer Jaén i ara s’han quedat sense indret adient per fer les seves activitas, asseguren. Es tracta dels esplais Espurna de Gràcia i Matinada-Pòrtics, que els últims anys compartien local de manera provisional mentre se’ls buscava una ubicació definitiva. No els han renovat el contracte de lloguer de l’immoble. Davant d’això, un comunicat conjunt dels afectats assenyala el govern del districte de Gràcia i el responsabilitza de deixar-los “al carrer”.

Segons expliquen, el fet que no se’ls renovaria el lloguer fa mesos que el coneixien. Tanmateix, la data d’abandonament del local s’ha anat retardant per l’excepcionalitat generada per la pandèmia. Ara, una vegada han hagut de deixar el local, denuncien que l’Ajuntament només els ha ofert una opció immediata: ubicar els esplais a les dependències del Casal Popular Tres Lliris, situat a un bloc de la cruïlla de Nil i Fabra i Torrent de l’Olla. Els agreujats, però, repliquen: “No és un espai adequat on desenvolupar la nostra tasca i creiem que no ha d’exercir com a local d’esplais, ja que és un projecte independent”.

Segons detallen al comunicat públic, la necessitat d’un local per als esplais és bàsica per poder emmagatzemar material, fer diverses reunions cada setmana per organitzar les activitats i les sortides, fer-ne avaluació i tenir cura els uns dels altres. Per tot, reconeixen que hi ha una manca d’espais a la Vila de Gràcia i lamenten que les Carmelites Missioneres no els hagin renovat el lloguer, però exigeixen “un local digne”. Especialment, després d’anys d’espera per una ubicació definitiva que mai no acaba d’arribar.

Els esplais Espurna de Gràcia i Marinada-Pòrtics detallen que sumen uns 50 monitors i que donen servei a la canalla d’unes 200 famílies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa