Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dònuts per a vegans aterren a Barcelona
  • CA

Qui diu que els vegans no poden cometre grans pecats dolços? L’ou i la llet són uns dels components bàsics de la pastisseria però… i si tens un dònut de xocolata sense ou i llet?

Això és possible a Barcelona. Bungnuts és la primera botiga de dònuts vegana de la ciutat: és al carrer de Santa Eugènia, 16 i és tota una temptació irresisible fins i tot per als més estrictes. I qui diu un dònut, diu praliné d’avellanes amb taronja confitada, té matxa, crema de festucs, crema pastissera de cacauet i ‘cookies’ amb xips de xoco o poma al forn i ‘crumble’ d’ametlla o una melmelada de gerds.

L’establiment va obrir portes tot just fa dues setmanes i es troba al cor de Gràcia. A banda del clàssic dònut, amb el nom de Bungnut (la gossa de les propietàries es diu Bunga), hi ha altres especialitats d’aquesta peça de pastisseria tan famosa al món: Frida, Zeus, Mitch o Morgan, que són noms de gats, gossos i altres animals que formen part de la gran família de les propietàries, la Núria Pes y Marina Sopena, que van tenir la idea de crear aquesta botiga arran del confinament per la Covid-19. Aleshores regentaven una empresa de càtering, que amb les restriccions va patir un fort cop. I d’aquí va néixer el nou projecte que ara satisfarà els paladars més dolços dels vegans barcelonins sense posar en contradicció les seves conviccions.

La nova botiga garanteix una oferta 100% vegana: tots els seus productes estan elaborats amb ingredients naturals, sense additius, colorants ni conservants, i per descomptat, amb productes de proximitat i origen vegetal.

Bungnuts té el seu obrador al Figaró-Montmany, a la comarca del Vallès Oriental al peu del Montseny, on les dues xefs elaboren els seus dolços cada matí: preparen la massa, fregeixen els donuts (amb oli vegetal), els omplen i decoren per posar-los a la venda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa