Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dol i nostàlgia per la mort del “poeta de la Rambla”
  • CA

El poeta Eduardo Mazo, conegut popularment com “el poeta de La Rambla”, va morir el passat 3 de maig a Buenos Aires (Argentina). Feia una mica més d’una dècada que els seus versos no eren a l’artèria barcelonina, pel retorn de Mazo al seu país natal. Però la ciutat no l’ha oblidat en saber-se la seva defunció. L’entitat Amics de la Rambla l’ha donat a conèixer en un comunicat aquest cap de setmana i el tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha expressat el condol municipal pel seu traspàs.

Entre 1980 i 2005, va omplir de poesia La Rambla amb una parada on venia ell mateix els seus llibres de poemes. “Era un dels elements tradicionals del passeig”, recordava Amics de la Rambla. Va col·laborar amb l’entitat per organitzar les Festes de la Poesia i va muntar també tertúlies literàries al desaparegut Hotel Montecarlo, en el 25è aniversari de la seva presència a La Rambla. Una altra de les seves dèries singulars era agermanar la Rambla barcelonina amb l’Avenida Corrientes de Buenos Aires.

“La Rambla troba a faltar la seva poesia”, lamenta l’associació. “Va portar el concepte de poeta del carrer a la seva màxima expressió, el recordarem amb estima”, ha piulat Collboni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa