Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La desescalada no perdona la Prospe Beach, la platja de muntanya de Barcelona

Els veïns de Nou Barris es quedaran sense platja de muntanya aquest juliol. El procés de desescalada no permet encara cites com la Prospe Beach, una activitat veïnal de la Prosperitat que des de 1991 omple de sorra la plaça Ángel Pestaña de la Prosperitat perquè petits i grans puguin gaudir de la platja sense creuar mitja ciutat. L’organització ha oficialitzat amb un comunicat el que molts fans de l’activitat ja temien: no hi haurà edició 2020.

“Això és una pausa, la Prospe Beach tornará i ho farà amb més força que mai quan la situació ho permeti. Els impulsors recorden que cada any hi assistien més veïns i que els campionats de voleibol que inclou la programació atrauen a un nombre creixent de participants. Durant vint dies s’hi programen també activitats infantils, un concurs de menjar síndria i cinema a la fresca, que congreguen molta gent i on es faria difícil mantenir les distàncies de seguretat.

La cita s’ha mantingut viva fins i tot sense disponibilitat de sorra. Durant el mandat de Xavier Trias, organitzadors i districte van viure un dur enfrontament pel cost d’aquest material, que paga l’ajuntament. Veïns del barri van desafiar la cancel·lació amb jornades de voleibol sobre ciment –”la Prospe Cemento”, en van dir– i una culada a la regidora per deixar-los sense sorra. El primer any de Colau a l’alcaldia tampoc van tenir sorra, oficialment perquè no havia donat temps de comprar-la, però el 2016 sí que van poder reprendre la tradició. L’any passat van celebrar 25 edicions. La primera tenia finalitat solidària, per animar l’estada d’un grup de nens saharauis acollits al barri, però amb els anys s’ha consolidat com una opció d’oci gratuït per a les moltes famílies noubarrienques que no fan vacances perquè viuen en una crisi perpètua.

La cancel·lació de la Prospe Beach coincideix amb l’ajornament de la Festa Major de la Prosperitat, molt popular al barri. S’havia de celebrar aquest pont de la Pasqua Granada però s’ha endarrerit a l’octubre. Per si de cas a la tardor hi hagués nous impediments, la festa es cobra per avançat alguns petits plaers compatibles amb el desconfinament, com vermuts musicals online o el tradicional concurs de penyes en format telemàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa