Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Decàleg per a una revetlla restringida a Barcelona

Aquesta nit de Sant Joan serà diferent i l’Ajuntament de Barcelona ha demanat als barcelonins que apostin per revetlles de petit format i que extremin les precaucions per evitar rebrots. Aquí tens tot el que has de saber per gaudir de la nit més curta de l’any.

1. Revetlla casolana i en petit comitè

L’Ajuntament de Barcelona recomana celebrar una revetlla familiar i a prop de casa, evitant aglomeracions i desplaçaments llargs. A més, s’hauran de complir totes les mesures de prevenció: mantenir la distància entre persones, fer servir la mascareta i rentar-se les mans sovint.

2. Tancament de platges

Les platges de la ciutat romandran tancades aquesta nit de revetlla entre les 20 hores d’avui 23 de juny i les 10 hores del 24. A partir de les 19 hores, es prohibirà l’accés per poder fer el tancament. Les guinguetes de totes les platges també tancaran.

3. Accés restringit als parcs

Els parcs restaran tancats durant la nit com és habitual. L’endemà obriran en l’horari habitual. El tancament s’avançarà a les 15 hores i l’accés es restringirà a partir de les 13.30 hores. Per preservar la vegetació està prohibit llençar-hi petards.

4. TMB allarga l’horari de metro

El metro funcionarà fins a les 2 hores de la matinada, dues hores més del que és habitual des de la declaració de l’estat d’alarma. El servei obrirà l’endemàt en l’horari habitual.

5. Sant Joan sense fogueres

La gran novetat d’enguany serà la prohibició de les fogueres. Només es permetran els foguerons, sempre que estiguin encerclats degudament i ocupin com a màxim 1 metre quadrat, i amb un aforament reduït i controlat.

6. Màxima seguretat

Durant la nit de Sant Joan els Bombers i la Guàrdia Urbana de Barcelona posaran en marxa un dispositiu especial per garantir la seguretat a tota la ciutat.

7. Més precaució que mai

La Guàrdia Urbana treballarà perquè tothom pugui gaudir d’aquesta festa de forma tranquil·la i amb les màximes garanties de seguretat. El cos de policia de la ciutat també vetllarà per minimitzar qualsevol perill per a les persones i els béns públics i privats.

8. Zones forestals

Es prestarà especial atenció a les zones forestals i als indrets on es trobin llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres. Una de les principals preocupacions d’aquesta festa són els petards, que poden tenir un risc elevat d’incendi si no es manipulen amb cura.

9. Controls preventius

Aquesta nit de revetlla s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat. A més, la policia treballarà per evitar la venda no autoritzada d’aliments ni de begudes alcohòliques o de qualsevol altre substància no permesa.

10. Dispositiu de neteja

El dispositiu de neteja canvia respecte a anys anteriors. El servei estarà format per 115 equips amb un total de 281 treballadors per fer front a qualsevol situació que es pugui produir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa