Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
De veure córrer llebrers a àgora ciutadana: així serà la plaça del Canòdrom

La reurbanització de la plaça del Canòdrom de Sant Andreu serà una realitat a partir del primer trimestre del 2023, tot i que estaven previstes abans que acabés aquest any. Llargament reivindicada pel moviment veïnal, la transformació d’aquesta plaça serà espectacular. Es convertirà en una super àgora amb jocs infantils, zona verda i ombra, espai per a gossos i una zona de bàsquet. Les obres costaran 3,4 milions d’euros i tindran una durada aproximada d’11 mesos, segons ha informat el consistori.

Una plaça totalment tranformada

A més, hi haurà cadires, bancs i mobiliari urbà que es repartiran al llarg dels recorreguts, de manera que els camins no seran només àmbits de circulació sinó també d’estada. Pel que fa als infants, la plaça comptarà amb una superàrea de joc infantil de grans dimensions que oferirà diferents possibilitats de joc i d’exploració per als infants. Estarà formada per una xarxa plena d’activitats lúdiques per jugar per sobre i per sota.

La superfície enjardinada total serà d’uns 2.245,5 metres quadrats, s’incrementarà i millorarà l’arbrat amb praderies i plantes aromàtiques i hi haurà més superfícies d’ombra.

L'àrea de jocs infantils a la nova plaça
L’àrea de jocs infantils a la nova plaça

Una dècada esperant la transformació

De fet, els veïns del Congrés i els Indians hauran esperat tota una dècada per veure com es posa fil a l’agulla a la transformació de la plaça del Canòdrom. De fet, el projecte de transformació fa anys que estava definit, però havia romàs en un calaix. La plaça es va crear el 2010, quan l’Ajuntament va adequar de manera provisional l’espai lliure que va deixar el tancament del Canòdrom Meridiana el 2006.

Actualment la plaça ocupa l’espai per on corrien els llebrers quan el Canòdrom funcionava. En tancar el recinte, l’Ajuntament va condicionar l’esplanada i s’hi va posar arbrat nou, una zona infantil i s’hi van instal·lar elements de gimnàstica per a gent gran i una pista de bàsquet. Però el veïnat estava cansat de la provisionalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa