Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
De la Trinitat a Chicago: un curt escolar es cola en un festival de referència
  • CA

Una pel·lícula escolar s’ha fet un lloc en un festival internacional de referència, al Chicago International Film Festival. Es tracta de Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins, creada per alumnes de 1r d’ESO de l’institut escola Trinitat Nova com a part d’un programa pedagògic. En concret, en el marc de Cinema en curs, un projecte iniciat el 2005, d’abast internacional i que serveix per introduir les escoles en el món cinematogràfic.

El film, de 13 minuts de durada, hauria d’haver estat una pel·lícula sobre la diversitat del barri. El confinament total a mitjans de març, però, va obligar a replantejar la peça i els estudiants, assessorats per professors i un cineasta, van optar per continuar amb el documental. Això sí, filmant l’interior de les cases i el que veien i sentien a través de les finestres.

Concretament, Sota el mateix cel. La Trinitat des de dins està inclosa a la secció Lights, Camera, Lock Down del festival.

És, alhora, un diari del confinament i un retrat de la riquesa cultural del barri del districte de Nou Barris. Hi apareixen veus en català, castellà, àra, georgià, rus, urdú i xinès.

La pel·lícula està signada per Valeria Amarkhanova, Aya Arabbate, Adama Barry, Chahd Benlahcen-Ouriaghli, Mariana Céspedes, Arvind Chand, Giorgi Chelidze, Ana Maria Ciortan, Yasmin Elafi, Nicolas Florez, Sara Heredia, Iman Maaroufi, Aliyan Majeed, Manuel Moreno, Yaiza Moreno, Catiana Ortiz, Kelly Jácome, Nerea Pires Aurora, Ibraheem Rashid Malik, Roger Reyes, Saba Sadunishvili, Cristal Salazar Isaula, Sofia Vasquez, Brittany Vergara i Zhanpeng Xia.

Amb l’acompanyament de Pilar Armengol, Noemí Bibolas, Fernando González de Llanos –professors– i del cineaste Jordi Morató.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa