Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dalí, més a prop de tenir un carrer a Barcelona
  • CA

Salvador Dalí està més a prop de tenir un carrer o una plaça a Barcelona. La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat la proposta de Ciutadans d’elevar a la ponència del Nomenclàtor que l’artista de Figueres pugui donar nom a un espai públic de la capital catalana. “Era i és un geni”, ha dit la regidora taronja, Marilén Barceló, que considera més que merescut el reconeixement que Barcelona li deu a Dalí.

El regidor de JxCat, Ferran Mascarell, que va dirigir l’àrea de Cultura de l’Ajuntament a principis de segle, ha recordat que quan ell era al govern municipal va parlar molt del tema amb el llavors president de la Fundació Gala-Salvador Dalí i que havien acordat que el nom de l’artista s’associés amb l’estació de la Sagrera. “No volien un carrer qualsevol”, ha dit Mascarell, que va proposar posar el seu nom a la plaça que hi haurà davant de l’estació.

Tots els grups municipals han votat a favor de la iniciativa, tot i que han reclamat al govern municipal que inclogui els tots els grups de l’oposició a la ponència del Nomenclàtor, ja que consideren que la faria “més plural”. També han reclamat “més agilitat” a l’hora de resoldre les propostes, ja que n’hi ha que porten molt temps encallades. El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, ha recordat als grups que poden votar les iniciatives als plens de districte i que serà la ponència la que decidirà finalment si l’artista té prou vincles amb Barcelona com per tenir un carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa