Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cultura renya el Liceu per demanar a l’Orfeó que no portés llaços grocs en un concert
  • CA

El departament de Cultura ha manifestat aquest dimarts que no comparteix la decisió de la direcció del Gran Teatre del Liceu de demanar a l’Orfeó Català que no lluís llaços grocs al concert de la Resurrecció de Mahler de diumenge, en què se celebrava 20è aniversari de la reobertura de la institució després de l’incendi. Tot i això, aquest dilluns el Liceu va remarcar que “ni ara ni mai ha censurat ni amenaçat cap artista o col·laborador pel fet de dur el llaç groc sobre l’escenari del teatre”. Això venia precedit de la notícia que Vilaweb va publicar, en què s’explicava que el Liceu havia censurat que els cantaires de l’Orfeó Català lluïssin un llaç groc en l’actuació de diumenge.

Segons VilaWeb, el Liceu va fer la petició de no dur llaços grocs a la direcció de l’Orfeó Català, amb l’argument que volia preservar la neutralitat del concert. Seguint aquesta versió, alguns cantaires van mostrar-s’hi disconformes, però els van advertir que si portaven el llaç groc no actuarien.

Posteriorment, el Liceu va assenyalar en un comunicat que divendres, durant l’assaig del concert, un membre del comitè d’empresa del Liceu va sol·licitar al departament musical del teatre que es “mantingués la neutralitat” en el concert de diumenge. El departament artístic, segons la versió oficial del Liceu, va traslladar i sotmetre a consideració de l’Orfeó Català la petició presentada i el seus responsables, “com a pràctica habitual en concerts del Cor fora del Palau de la Música, van comunicar-ho directament als seus cantaires”.

El Liceu ha remarcat que “ni ara ni mai ha censurat ni amenaçat a cap artista o col·laborador pel fet de dur el llaç groc a sobre l’escenari del teatre”. En aquest context, ha reiterat que el Liceu “treballa, a través de la cultura, per la defensa dels drets i les llibertats de les persones“.

Un dia després de la reacció del teatre, el departament de Cultura ha manifestat que no comparteix la decisió de la direcció del Liceu de demanar a l’Orfeó Català que no lluís llaços grocs. “Aquest departament es compromet en la defensa de la llibertat d’expressió, que és un dret fonamental de tota societat democràtica”, afegeix el comunicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Derp a març 03, 2020 | 17:01
    Derp març 03, 2020 | 17:01
    Doncs haurem de deixar d'anar al Liceo, a veure si se'l poden emportar a Madriz o a Alicante com la caja de ahorros y pensiones de Alicante i el banco sabadel de Alicante.
  2. Icona del comentari de: Pere IV a març 03, 2020 | 18:23
    Pere IV març 03, 2020 | 18:23
    Aquest episodi, un entre mil, prova que els catalans no seran mai lliures. Mai no ho serà un poble on NINGÚ, persona o institució, no gosa trobar MAI, ENLLOC ni per CAP CONCEPTE, el moment de dir NO !!, i enfrontar les conseqüències. Tan INDIGNA i RASTRERA em sembla la petició del Liceu a l'Orfeó que es traguéssin els llaços, com la decisió d'aquests de plegar-s'hi a la petició. Vergonya per als uns i per als altres, si és que sou capaços de sentir-la.
  3. Icona del comentari de: JO ja m'he donat de baixa a març 03, 2020 | 23:35
    JO ja m'he donat de baixa març 03, 2020 | 23:35
    No hi tornaré, i anava 2 o 3 cops l`any,
  4. Icona del comentari de: Espectador a març 04, 2020 | 04:28
    Espectador març 04, 2020 | 04:28
    El Liceu rep subvencions, rai de més per no exercir la censura. Però no passarà res, i a més una part de la subvenció, estatal, no condiciona també comportaments? Es patetic
  5. Icona del comentari de: l'arrahonès a març 04, 2020 | 12:29
    l'arrahonès març 04, 2020 | 12:29
    Que no m'hi esperin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa