Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una exposició recorre un segle d’excursionisme català
  • CA

L’entitat Foment Excursionista de Barcelona arriba aquest 2022 als cent anys i ho celebrarà durant aquest any amb una sèrie d’actes. El primer, l’exposició ‘100 anys fent muntanya’, que proposa una quarantena de fotos, material i documents originals que són un valuós recorregut pel darrer segle de la pràctica esportiva a la natura i pels canvis socials i culturals del nostre país. La mostra s’inaugura dijous 28 d’abril al vespre (19h), i comptarà també amb la conferència de l’alpinista Carles Vallès, soci del Foment i membre de la primera expedició catalana que assolí el cim de l’Everest, el 1985.

Fundada l’11 de setembre de 1922, el Foment Excursionista de Barcelona és una de les entitats més veteranes de l’excursionisme a Catalunya. Entre les seves fites, participà en la primera cordada catalana que assolí l’Everest, el 1985. Uns anys abans, el soci Ramon Bramona va formar part de diverses expedicions, com les de Saraghrar (7.340 m), el 1975, el Dhaulagiri (8.167 m), el 1979 i l’Ama Dablam (6.812 m), el 1981. En època més recent, va culminar el pic Lenin (7.134 m), l’any 2016, amb Xavier Sànchez, actual president del club.

Aquestes són algunes de les fites que recull l’exposició, que repassa la trajectòria de l’entitat: des de les sortides dels primers socis, vestits amb espardenyes i roxetons, fins a les activitats més recents, dins i fora de Catalunya, passant pels anys seixanta i setanta, quan l’entitat era molt nombrosa i duien a terme dues o tres excursions cada diumenge. La proposta permet veure l’evolució en els darrers cent anys de la pràctica esportiva a la natura i també de la vida social i cultural a Catalunya.

Molt del material procedeix del fons d’arxiu del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec i del butlletí trimestral que edita l’entitat sense interrupció des de l’any 1923, i també hi ha fotos i material que han proporcionat els mateixos socis.

La inauguració de l’exposició serà dijous 28 a les 19h i hi assistiran el vicepresident de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), Josep Casanovas; el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Antoni Reig, i el president del Foment Excursionista de Barcelona, Xavier Sànchez.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa