Aquest dijous comença el Carnaval, i no ho fa de qualsevol manera, si nó que arrenca amb el tradicional Dijous Gras, també conegut com a Dijous Llarder. Una peculiar tradició que consisteix a menjar coca de llardons, truita o botifarra d’ou. Pel que fa a la botifarra d’ou, és important recordar que fa uns dies es va celebrar la 8a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i la Confraria del Gras i el Margre i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters.
El que més interessa als barcelonins sobre aquest concurs és que una xarcuteria de Barcelona va guanyar el segon premi a la Millor Botifarra d’Ou Tradicional. Es tracta de Fàbregas Xarcuters, situada al Mercat de l’Abaceria, al barri de la Vila de Gràcia (districte de Gràcia) i la porta en Valentí Fàbregas. A més, també se’n va emportar a casa el premi al Millor Farcit de Carnaval. No és la primera vegada que aquest establiment aconsegueix un reconeixement d’aquesta mena. Tal com recorda en el seu compte de Facebook, el 2017 va aconseguir el primer premi a la Millor Botifarra d’ou tradicional.
La Millor Botifarra d’Ou Singular
Un altre establiment reconegut en el concurs és la Xarcuteria Hernando, qui va ser el guanyador en la categoria Millor Botifarra d’Ou Singular. La raó? Ofereix als seus clients una botifarra a l’estil coreà feta amb kimchi. La xarcuteria es troba al número 296 del carrer de Balmes, al barri del Farró (districte de Sarrià Sant Gervasi).
Més enllà de les fronteres de Barcelona, cal recordar que el comerç que va guanyar el gran premi. El guanyador de la categoria Millor Botifarra d’Ou Tradicional va ser per a la Carnisseria Cansaladeria Codina, situada a Taradell (Osona). Al capdavant de l’establiment està en Xevi Codina.