Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Carnaval torna a Barcelona en una edició encara continguda per la Covid
  • CA

El Carnestoltes se li resisteix, a la capital catalana. La festa del Carnaval 2022 torna a Barcelona però promet poca disbauxa, després d’una edició 2021 encara més restringida per la pandèmia. El programa oficial inclou enguany actes molt escapats pel territori i sense grans formats ni multituds. Les dates del Carnaval 2022 – del 24 de febrer al 2 de març– empresonen la festa entre un gener marcat per la sisena onada de la pandèmia i l’esperada recuperació del Mobile World Congress presencial.

La festivitat arranca dijous 24, el dia de Dijous Gras. L’acte tradicional de benvinguda és l’Arribo del Carnestoltes, que desfilarà per la Rambla a partir de les 18h i tindrà com a protagonistes homenatjats els quioscos de premsa d’aquesta artèria. Encapçalen la rua, com cada any, el rei Tòtil Tocatdelala i la reina Belluga, acompanyats dels ambaixadors dels districtes i els gegants del Carnaval. L’espectacle l’ha ideat novament la companyia teatral Els Comediants, com els darrers tres anys.

Pujaran al balcó del Palau de la Virreina i llançaran confeti i globus ataronjats, un acte conegut com la Taronjada i rematat amb un petit castell de focs. Recuperat durant el mandat de Xavier Trias, és una rememoració del carnaval barceloní a l’Edat Mitjana i Moderna. Es va estrenar com un acte massiu davant del Centre Cultural del Born i ha anat perdent dimensió i rellevància amb el canvi de govern i la Covid-19.

Divendres 25 serà el torn de les rues de barri, una vintena, juntament amb nombrosos actes organitzats per entitats i districtes. Ompliran d’alegria els carrers i comportaran moltes modificacions de línies d’autobús. Els mercats es guarniran com fan habitualment, amb venedors disfressats i productes elaborats amb llardons, botifarra d’ou i truita, que són productes estrella d’aquestes dates. El CCCB acollirà un ball de màscares misteriós i dos oficines municipals –la Sala Ciutat i la Virreina– regalen còpies impreses de l’original cartell del Carnaval 2022, que es pot penjar tant cap per amunt com cap per avall. Dimecres de Cendra, el dia 2 de març, el rei i la reina del Carnaval s’acomiadaran fins l’any vinent amb discrets enterraments de la sardina i sardinades de barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa