Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de setmana ideal a Barcelona: 12 i 13 de febrer
  • CA

Santa Eulàlia 2022 omple Barcelona d’actes i propostes aquest cap de setmana. La festa major petita –o d’hivern– posa especialment el focus en la cultura popular i el públic familiar. El centre de la ciutat torna a engalanar-se amb gegants, el penó oficial a plaça Sant Jaume i portes obertes a molts centres culturals. Però no és l’única opció, ni molt menys: la vida social barcelonina té molts més escenaris i benefactors.

Les següents 6 propostes cobreixen matí, tarda i vespre de dissabte i diumenge, per a un cap de setmana ideal a la capital.

Dissabte 12 al matí

Què hi ha millor que començar el cap de setmana mandrejant fins tard i sortint de casa a l’hora del vermut? Multitud de bodegues i locals ofereixen bons aperitius, però aquest dissabte sobresurt el vermut musical que organitza Can Batlló. A partir de les 13h i durant 3 hores, el grup de rumba El Persianas & Los Influencers Muertos amenitzarà el migdia amb bon humor i ambient de barri. Per qui conegui Can Batlló, una excusa per retrobar als voluntaris que l’impulsen. Per qui no el conegui encara, el pretext per descobrir aquesta fàbrica recuperada pel veïnat de Sants.

Dissabte 12 a la tarda

Les colles de cultura popular surten al carrer tot el cap de setmana, però una de les cites clau de Santa Eulàlia és la Passejada de les Laies. Per un dia totes les gegantes de Ciutat Vella es fan dir Laia i surten a ballar sense l’acompanyant habitual. Les de Ciutat Vella obren la cercavila femenina amb un primer recorregut de 18h a 18:30h de la Rambla fins a la plaça de Sant Josep Oriol, on esperen que se’ls afegeixin la resta de gegantes de la ciutat. A les 19:30h fan totes juntes la passejada gran i a dos quarts de nou la culminen a plaça Dant Jaume amb el Ball de Santa Eulàlia.

Dissabte 12 a la nit

La llegenda de la màrtir barcelonina Santa Eulàlia s’explica en diferents llocs i formats, durant la festa. Un dels més vistosos és Eulàlia, un espectacle de música i dansa… dins la Catedral. I és que la patrona està presumptament enterrada a la cripta de la Catedral. Se’n faran dues sessions –dissabte a les 21h i diumenge a les 16.45h– i també es podrà seguir per Facebook. L’espectacle és obra de l’Esbart Ciutat Comtal i va rebre el Premi Ciutat de Barcelona. El dirigeix el coreògraf Lluís Calduch i la música és del compositor Francesc Cassú.

Diumenge 13 al matí

Un dels escenaris de Santa Eulàlia per excel·lència és el Monestir de Pedralbes. Les clarisses de Sarrià fan un mató especial per la patrona i la plana major dels polítics municipals les visiten cada any per aquestes dates. El públic general pot gaudir del silenci i el patrimoni artístic d’aquest espai amb visites comentades, recitals i tallers familiars. Per exemple aquest diumenge a les 11:30h s’hi farà el tour familiar Tempus mundi, l’experiència del temps en un monestir medieval i una hora després, l’itinerari guiat Els tresors del monestir.

Diumenge 13 a la tarda

L’altre pla estrella de Santa Eulàlia cada any són les portes obertes. Una vintena llarga de museus, sales d’exposicions i joies arqueològiques poden visitar-se gratuïtament durant dissabte i diumenge. Cada centre posa el seu horari. Hi ha diverses opcions pel diumenge a la tarda, fins les 20h, com el CCCB i els Museus Blau, de la Música, Marítim, Frederic Marès i del Disseny.

Diumenge 13 a la nit

I per tancar un cap de setmana de cine, el CCCB acull Amors on FIRE!! 2022, una selecció de films de la reconeguda mostra FIRE!! de cinema LGTBI de Barcelona. És el quart any que el festival uneix esforços amb el centre cultural per oferir un Sant Valentí divers i irreverent. Totes les sessions són gratuïtes amb reserva prèvia. El colofó és l’última projecció, diumenge a les 12h: Knife+Heart, una perla del terror queer del director de culte Yann González. L’estrella pop francesa Vanessa Paradis interpreta a una directora de cinema porno dels anys setanta envoltada de misteriosos assassinats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa